Reacția violentă a Rusiei după atacul SUA:”Președintele Putin a fost INSULTAT. Suntem amenințați. Vor fi consecințe”

740
Rusia, reacție la atacul SUA din Siria

 Rusia a reacționat violent după atacul SUA din Siria. „Nu ne-ați ascultat. Vor fi consecințe”, a transmis ambasadorul Rusiei din America.

Rusia, principalul aliat al regimului lui Bashar al Assad, a reacționat violent după atacul SUA din Siria. „Nu ne-ați ascultat. Vor fi consecințe”, a transmis ambasadorul Rusiei de la Washington, potrivit BBC.

„Cele mai rele previziuni s-au adeverit. Avertismentele noastre nu au fost auzite. Un scenariu prestabilit se desfășoară. Iarăși suntem amenințați. Am avertizat că astfel de acțiuninu vor rămâne fără consecințe”, a spus ambasadorul Rusiei în SUA.

„Insultarea președintelui Putin este inacceptabilă și inadmisibilă”, a mai declarat oficialul rus care a precizat că toată responsabilitatea aparține Wahingtonului, Parisului și Londrei și că SUA dețin cel maimarearsenal de arme chimice.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova afirmă într-o postare pe Facebook că trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când existau şanse de pace, referindu-se la atacul lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor ţinte din Siria ca răspuns la atacul cu arme chimice lansat în urmă cu o săptămână la Duma. „Trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când avea şansa unui viitor paşnic”, a scris Zaharova, conform Reuters.

Loading...

Ea consemnează că mai întâi poporul sirian a experimentat „primăvara arabă”, apoi Statul Islamic şi acum rachetele americane „deştepte”. „Capitala unui stat suveran, care încearcă de ani buni să supravieţuiască agresiunii teroriste, a fost atacată”, spune Zaharova, conform news.ro.

SUA și aliații au lansat ATACUL în Siria

SUA, Marea Britanie și Franța au bombardat sâmbătă dimineața mai multe locații de arme chimice din Siria în cea mai mare operațiune anti Bashar al Assad de până acum, transmite BBC News.

Atacul vine ca răspuns la atacul cu arme chimice din urmă cu o săptămână din orașul Douma, unde au murit mai multe zeci sau sute de persoane, printre care și copii.

„O operațiune militară împreună cu forțele armate ale Franței și UK are loc chiar acum”, a declarat Donald Trump.

Mai multe explozii au fost raportate de martori lângă Damasc, capitala Siriei.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu îi ceartă pe români: „Toată lumea vrea acum salarii mari! Nu sunt bani mai mulţi!”

Loading...