Proiect RESPINS : CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români

82

Uniunea Salvați România (USR) susține că decizia CCR de a respinge proiectul de revizuire a Constituției pe care l-a inițiat cu PNL ”ignoră votul a peste 6,4 milioane de români”.

„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin deciziade astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politică românească, lăsând acestora portiță de a-și acordă amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. Așteptăm motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu putem revizui Constituția astfel încât să respectăm rezultatele referendumului din 26 mai și să scriem explicit interdicția de amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. Decizia de astăzi a CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români și arată, o dată în plus, cât de vitală este, pentru funcționarea statului de drept și a democrației, o reformare a CCR și o depolitizare a acestei instituții”, a declarat președintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă transmis joi.

Totodată, USR apreciază că nu mai există niciun impediment să fie transpuse cât mai rapid celelalte prevederi din proiectul de revizuire inițiat de USR și PNL.(Continuarea , mai jos …)

Loading...

„Vestea bună de la CCR pentru ziua de azi e că ‘Fără penali în funcții publice’ a trecut din nou de filtrul CCR. De asemenea, extinderea numărului de titulari ai sesizării CCR în materia ordonanțelor de urgență este acceptată drept constituțională. Nu de altă, dar nu avem așteptări prea mari de la noul Avocat al Poporului, Renate Weber, și nici de la capacitatea coaliției PSD-ALDE de a redă Parlamentului funcția legislativă în probleme importante. A se vedea și Codul administrativ, adoptat prin OUG. Vestea proastă este că va trebui să așteptăm motivarea deciziei de azi pentru a înțelege în ce fel încalcă limitele revizuirii propunerea noastră de a exceptă infracțiunile de corupție de la aplicarea amnistiei și grațierii”, a afirmat deputatul USR Silviu Dehelean.

Curtea Constituțională a României a decis că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiaza.

Viorica Dancila este iar de rasul Europei:„Incompetenta guvernamentala: prim-ministrul Viorica Dancila vrea ca Romania sa gazduiasca o agentie europeana care are deja un sediu…”

Loading...