Prima trecere de pietoni inteligentă din Romania

3946

După aproape 10 zile, cât au durat pregătirile,la Tulcea funcționează o trecere de pietoni inteligentă.

trecere-de-pietoni-inteligenta-pentru-prevenirea-accidentelor-rutiere-inaugurata-la-tulcea-foto-32011

Ea a fost inaugurată oficial luni seară, după ce în weekend a trecut prin ultimele teste.

Dalele din sticlă securizată au fost fabricate la Bacău, iar investiția în valoare de peste 10.000 de euro este suportată integral de tulceanul care a venit cu ideea. Lucrarea are o garanție de cel puțin cinci ani.

Loading...

Trecerea de pietoni inteligentă, aflată în centrul orașului Tulcea, pe strada Babadag, va lumina intermitent atunci când nu este folosită de pietoni și continuu atunci când pietonii vor traversa strada.

Adrian Trifan, în vârstă de 43 de ani, a depus cererea de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) în luna noiembrie a anului 2014 și a obținut certificatul în luna august a acestui an. Ideea lui a primit și avizul de la Poliția Rutieră a municipiului Tulcea.

Primăriile din Constanța și București s-au arătat interesate de trecerea de pietoni inteligentă.

UPDATE : Din pacate , insa , vestile nu sunt prea bune …

Dalele „super securizate” fabricate la Bacau au cedat inainte de inaugurare . Ma intreb cum vor arata in primavara. 10000 de euro, aruncati sub rotile masinilor. Sa mai spun si ca majoritatea strazilor sunt catastrofale? , a comentat un utilizator pe o retea de socializare.

Un altul a spus :” Pe bune? E foarte inteligenta… Un buton lat cat strada cu becuri in el? Sau cativa senzori cu un arduino? 10.000 de euro? Ce sa facem cu banii astia? Donam unui spital sau bagam beculete in strada? Am dona spitalelor dar becurile sunt atat de luminicioase…. Trebuie sa ne hranim orgoliul ca avem o „inventie” „brevetata” de OSIM si bagam 10.000 de euro in pamant. Job well done! *un aplauz*”

VA LASAM PE VOI SA TRAGETI CONCLUZIILE…

Loading...