Președintele Franței, Emmanuel Macron îl apreciază ENORM pe Klaus Iohannis:”Salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână…”

265

Șeful statului francez, Emmanuel Macron, a spus că apreciază munca președintelui Klaus Iohannis, făcâd referire la faptul că nu își lasă țara să ajungă precum Ungaria și Polonia.

„În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia.

Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile liberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor”. Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Macron, într-o discuție despre refondarea Europei cu foste țări comuniste, în care înflorește radicalismul, precum se întâmplă în Ungaria, scrie Digi24.ro.

Macron a mai spus că nu împărtășește valorile lui Viktor Orban, premierul Ungariei, cunoscut pentru pozițiile sale anti-migranți.

”Iau Europa aşa cum e. Putem să o plângem. O plâng şi eu, ca şi dumneavoastră. Nu împărtăşesc nimic din valorile lui. Dar este acolo, este ales”, a mai spus președintele Franței.

loading...

FMI: „Bătrânii trăiesc prea mult şi este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva”

Statistică europeană la adresa României : Cea mai înapoiată ţară europeană…

loading...