O tanara de etnie maghiara a afirmat public, cu argumente, ca iubeste Romania si e mandra ca este ROMANCA

4904

Tensiunile intre etnicii maghiari si romani au fost pur si simplu demontate de o tanara de etnie maghiara, care a afirmat public, cu argumente, ca iubeste Romania si e mandra ca este ROMANCA. Gestul ei a starnit valuri de solidaritate pe internet!

Daca acum doua zile, toata comunitatea online se declara impotriva unei femei de etnie maghiara care lucreaza intr-o institutie publica din Cluj Napoca si ii jignea pe toti romanii numindu-i “tigani”, iata ca o tanara de aceeasi etnie ii da lectii!
Inca de la inceputul scandalului provocat de arestarea teroristului de origine maghiara din Targu Secuiesc, Darky Timi Molnar a relizat un “manifest” pe care l-a facut public in mediul online.

O serie de alti etnici maghiari au felicitat-o pentru gestul sau de execeptie, altii au amenintat-o si au insultat-o iar blogul care i-a facut publica povestea, pentru prima data, a fost inchis in urma reporturilor primite de la o anume categorie de internauti! Tanara, casatorita cu un etnic maghiar, afirma insa cu fiecare ocazie ca este indragostita de tara noastra si nu s-a considerat NICIODATA unguroaica!

loading...

Iata continutul mesajului ei-manifest, in sapte puncte, care a facut valuri pe internet
“Iubesc Romania pentru ca:

1. Toata viata am trait aici, am familia prietenii
2. In mare parte oamenii sunt prietenosi, linistiti, toleranti, ajutatori
3. Romania este cea mai frumoasa tara din lume
4. Romania are oameni valorosi: George Enescu, Constantin Brancusi, Nicolae Grigorescu, Mihai Eminescu, George Cosbuc, IL Caragiale, Anton Pann, Nicolae Balcescu s.a.m.d.
5. Romania are cultura, traditii, obiceiuri frumoase
6. In unitatile de invatamant romanesti inveti mai mult decat in cele staine, devii mai educat
7. Romania are multe talente in domediile: muzica arta, sport, actorie, dans”

loading...