Micuța căsuță de pe o insulă nepopulată și povestea ei fascinanta…

3679

În îndepărtata Islanda, în sudul țării, se află arhipelagul Vestmannaeyjar – unul dintre cele mai frumoase locuri din Islanda. Pe una din insulele nepopulate, Elliðaey, există în prezent doar o singură casă, însă până prin 1930, micuța insulă avea locuitori permanenți. Mai exact, acolo locuiau cinci familii care se îndeletniceau cu pescuitul și vânătoarea.

casuta-vestmannaeyjar-2

S-a vehiculat mult timp că micuța căsuță de pe insula Elliðaey i-a fost dăruită unui cântăreț celebru din Islanda, însă, în realitate, lucrurile stau altfel. Casa, care se află într-o stare perfectă, servește drept refugiu pentru cei care vin să pescuiască ori să vâneze în zonă, aceștia fiind obligați să o păstreze ca la carte.

Clădirea nu are electricitate, instalații sanitare interioare și nici Internet, dar, chiar dacă aceste facilități lipsesc, micuța casă are o saună, mult apreciată de cei care au avut ocazia să petreacă timpul aici. De asemenea, apa folosită pentru saună este apă de ploaie, colectată printr-un sistem special.

Nu trebuie să pescuiești sau să te pasioneze vânătoarea, dacă vrei să ajungi în acest colț uitat de lume. Ai nevoie doar de o ambarcațiune, pentru a ajunge pe insulă și de câteva provizii. În plus, odată ajuns pe insulă este posibil să ai parte și de musafiri, pentru că mulți islandezi vizitează insula Elliðaey.

Mai jos Îți prezentăm câteva fotografii cu micuța casă de la marginea pământului. Ce spui, ți-ar plăcea să locuiești aici?

Loading...
casuta-vestmannaeyjar4
casuta-vestmannaeyjar3
casuta-vestmannaeyjar2
casuta-vestmannaeyjar1
Loading...