Mesajul unui român din UK, pentru cei plecaţi la muncă în lumea largă : ” Sunt superior pentru că muncesc în străinătate …În România toti mor de foame, nu au pe unde dormi, muncesc ca nişte sclavi…”

607

Parodie, băşcălie, umor, miştouri…sau adevăr ?

Dacă ieri aveam povestea unui român din Canada supărat foc pe ţara lui, astăzi, revenim cu un alt timp de mesaj al unui român din Regatul Unit, care, într-un stil aparte combinând umorul cu ironia, descrie o altă faţă a celor plecaţi la muncă în lumea largă,scrie evz.ro.

Românul stabilit în străinătate, îşi intitulează postarea de pe contul personal de socializare astfel:„ Sunt superior pentru că muncesc în străinătate”  Da, asta este adevărul (scrie internautul), mentalitatea mea s-a schimbat. Acu’ gândesc modern, aerisit, gândesc în altă limbă.(Continuarea, mai jos)

loading...

În România toti mor de foame, nu au pe unde dormi, muncesc ca nişte sclavi. Nu au timp să îşi trăiască viata, într-un cuvânt. În străinătate se munceşte câte 12 ore pe zi, 7 zile din 7, dar o ora ai pauză.

Şi condiţiile sunt altele. Aici munca e distracţie. Mâncarea e bună şi noi, românii, ştim să vânăm reducerile. Mâncăm ieftin şi bun.

Stăm cu prietenii şi rudele în casa, suflet lângă suflet. 11 suflete lipite unul de celalalt, într-o cameră de 10 metri pătraţi.

Măcar dormim într-un pătut cald… supraetajat. Şi ne trăim viaţa, ieşim peste tot.

Ne trezim zi de zi la 5 dimineaţa şi ajungem acasă la 8 seara. Apoi, avem tot timpul din lume pentru a ieşi… pentru a ne distra. La 9 seara ne punem să dormim, numai sâmbăta ne punem la 11, că facem şi duş.

Avem maşini, mergem la bronzat, la tuns, la coafor… asta înainte de a veni în ţară, că de’… avem de arătat lumii că ne-am emancipat. O să mai povestim când vin în ţară… vă kiss pe toţi şi ciao a tutti românaşii care se bucură de sistemul de afară. Peace man!”, a scris Dinu Sovea pe contul personal de Facebook.

loading...