Mesaj DUR transmis de Rares Bogdan :”Tradatorilor! Slugilor! Vreti sa tac? Ma ambitionati. Voi lupta si mai crunt! Nu cedez …!”

623

raresplansbun-02

Rares Bogdan, principalul realizator de emisiuni de la Realitatea TV, este furios la culme dupa ce postul a primit o amenda de 85.000 de lei din partea CNA. 

Televiziunile Realitatea TV si B1 TV au fost amendate cu 85.000 de lei, respectiv 20.000 de lei de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), joi, pentru atacuri la adresa comunitatii maghiare, creand „atmosfera ostila orientata impotriva UDMR si impotriva comunitatii maghiare din Romania, folosind un limbaj injurios”, in stiri si dezbateri difuzate pe 19 si 20 iunie, relateaza News.ro. Rares Bogdan a reactionat foarte nervos.

”Tradatorilor! Slugilor! Vreti sa tac? Ma ambitionati. Voi lupta si mai crunt! Nu cedez chiar daca imi dau lacrimile de nervi in acest moment…..

85.000 de lei amenda de la CNA pentru ca am facut recurs la istoria Transilvanie? Pe bune?? Pentru ca am instigat la ura? Voi nu sunteti normali?? Am pronuntat eu vreodata vreun cuvant indreptat impotria maghiariloru, vreo jignire? Am incitat eu vreodata la ura etnica? Dimpotriva! Iubesc oamenii indiferent de etnia lor, dar am o problema cu liderii politici care fac trafic cu sentimente! Ma straduiesc sa nu va blestem, chiar daca mi se faramiteaza dintii, dar stiu ca in aceasta viata, nu in cealalta, ci aici, pe pamant, cei care tradeaza poporul roman vor plati!

Cum au ajuns istoria, durerea, neputinta, sangele, umilinta si nedreptatea sa fie adevaruri care nu trebuie spuse, deoarece lezezi niste oameni care au facut avere exact stimuland aceste rani, nelasandu-le sa se cicatrizeze? De cand este o gafa sa amintesti ca Horthy, Wass si Nyiro au fost criminali? Cum este posibil sa fii pedepsit in tara ta pentru ca doresti sa nu se ajunga la enclave etnice, pentru ca speri ca liderii politici se vor trezi? Cum sa fiu pedepsit, in tara mea, pentru ca o apar? Cum sa fiu sanctionat deoarece spun ca 15 martie este o data scaldata in sange?

Loading...

Da, simt ostilitate fata de politica UDMR, fata de ofensa de a afirma ca aniversarea Marii Uniri este o rana, nu un motiv de sarbatoare, fata de ura fata de aproapele lor, romanul. Adica trebuie sa ne bagam Centenarul in fund doar ca sa obtina PSD confortul majoritatii sigure? Trebuie sa ne dam foc la cartile de istorie, in loc sa le invatam, ca pe o datorie sfanta, doar pentru ca UDMR joaca tare, iar Liviu Dragnea, fara majoritate, este fript? Dar unde s-a nascut acest om, pe ce taram?

Sa ne cenzuram gandurile, lacrimile si mamele pentru a servi unei gasti de sarlatani? Trebuie sa ne luam din nou opinci, sa plecam capul, sa fie “casa de piatra!” singurul ideal, deoarece voi ne-ati condamnat la statut de slugi?

CNA face un joc indreptat impotriva Romaniei. Ce s-a intamplat astazi nu a fost o cantarire a unei reclamatii (nefondata, repet, deoarece nu am instigat la ura, m-as fi asteptat ca niste scriitori sa aiba proprietatea termenilor), ci o judecata fara legatura cu plangerea. Este o razbunare a unui tribunal politic care face jocul celor care tranzactioneaza Transilvania. Iar din acest motiv, Realitatea TV si-a retras reprezentantul la CNA si ne vom apara cu avocati.

Inteleg sa fie sanctionat limbajul poate prea dur, prea colorat, dar nu exprimarea unei opinii care n-a lezat etnia, pentru numele lui Dumnezeu! Ni s-a spus ca exista o lege europeana care spune ca incitarea la ura poate duce la suspendarea licentei de emisie! O fi, dar cat de ticalos sa fii incat sa nu faci distinctie intre “maghiarii sunt detestabili, sunt vrednici de ura” (ceea ce nu am spus niciodata, pentru ca nu gandesc astfel) si “Pablito de Teleorman infinge un cutit in inima transilvanenilor”, recursul la istoria datei de 15 martie, “Transilvanie frumoasa” si “Treceti batalioane…”?

Un detaliu semnificativ: reprezentantul UDMR a propus amenda de 20.000 de lei, dar Radu Calin Cristea (!!) a replicat ca este prea putin pentru incitarea care a avut loc in emisiune.

Domnule Cristea, doamnelor si domnilor, poporul care isi uita istoria este condamnat la pieire. Numai ca poporul este in alta parte. Romanii nu vor disparea. In schimb, politicienii tradatori, slugile lor, interpusii care le fac jocurile impotriva tarii nu vor avea o soarta prea buna. Nu este o amenintare, ci o constatare, privind in istorie. Toti cei care si-au batut joc de vatra lor au platit scump”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Loading...