Meciul DECISIV între PSD și Iohannis : Ce instituții sunt, BLOCATE de războiul politic

351

Liderii PSD au ieșit cu declarații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, din cauza refuzului de a convoca CSAT-ul pentru a aviza rectificarea bugetară. Aceștia au spus, mai mult sau mai puțin direct, că președintele blochează Guvernul și posibilitatea de a face plăți în anumite ministere.

Tonul a fost dat de Liviu Dragnea, cel care spunea că Iohannis nu se poate abține și blochează tot.

”Eu în primul rând nu cred că trebuie să mai rămână această procedură. Proiectul de buget care trebuie să vină la Parlament trebuie să fie avizat de CSAT, rectificarea trebuie să fie avizată de CSAT, tot felul de decizii pe care le iau unele ministere – Sănătate, Educaţie – trebuie să fie avizate de CSAT. S-a transformat CSAT într-un fel de supraguvern şi supraparlament. Aşa ceva nu mai poate continua. Este o premieră în care preşedintele blochează o rectificare bugetară. Este inadmisibil. Este incalificabil. O serie de miniştri au semnat pentru convocarea CSAT, adică, practic, au convocat CSAT (…) Iohannis nu lasă nimic pe care să nu-l blocheze, dacă poate. Orice. Acum blochează rectificarea bugetară. De ce? Pentru ca unii să cheltuie în continuare bani, ca să spună ‘nu mai poţi să-mi tai banii, pentru că deja i-am cheltuit”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.(Continuarea, mai jos …)

Loading...

Conform legii, CSAT trebuie să dea aviz doar pentru propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, respectiv: Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Practic, doar instituțiile de forță ar fi blocate, dacă președintele nu va da convoca CSAT-ul.

Augustin Zegrean: „Dosarul ”10 august” va fi ÎNGROPAT 30 de ani…se vor căuta vinovați și se vor condamna nevinovați!”

 

Loading...