Liderul Pro Romania, Victor Ponta: „Dancila reprezinta tot ceea ce oamenii detesta la PSD: incultura, incompetenta, demagogie”

144

Liderul Pro Romania Victor Ponta a afirmat, ca scorul obtinut la alegerile prezidentiale de Mircea Diaconu este mai mic decat cel sperat, iar in turul al doilea fiecare va vota cum crede mai bine, mentionand ca nu se simte reprezentat nici de Klaus Iohannis, nici de Viorica Dancila si va proceda in consecinta.

„Le multumesc tuturor celor care au votat candidatul Mircea Diaconu, le multumesc tuturor colegilor din Pro Romania care s-au implicat si au muncit in aceasta campanie. In turul al doilea fiecare va vota (daca va vota) cum crede ca este mai bine – eu nu ma simt reprezentat de Klaus Iohannis, dar nici de Viorica Dancila si voi proceda in consecinta. Insa obiectivul Pro Romania nu il reprezinta alegerile din 2019 (nici macar cele din 2020), acestea fiind doar etape de parcurs. De la zero la 6%; de la 6% la 9%, cu mult curaj si incapatanare pozitiva mergem mai departe la bataliile din 2020, pregatind insa adevaratul moment al reformarii Stangii si al Romaniei din 2024! Suntem Pro Romania – si tinem doar cu Romania!”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a sustinut ca scorul de 9% (aproape de un milion de votanti) obtinut de Mircea Diaconu este „un rezultat mai mic decat cel sperat”, dar mai bun decat „puterile actuale” ale Pro Romania.

„Felicitari in primul rand lui Mircea Diaconu si tuturor celor care au muncit din convingere si in conditii grele in aceasta campanie. Votul in primul tur a ramas (din pacate) dependent de ‘masinaria de partid’ si Mircea Diaconu a avut alaturi Pro Romania – un partid inca in formare. Daca il comparam cu votul de la Europarlamentare este o crestere importanta pe care trebuie sa o analizam si sa o consolidam pentru anul 2020”, a apreciat Ponta.

In opinia sa, Pro Romania trebuie sa construiasca si sa reprezinte ceea ce este nevoie si inca nu exista in politica de centru-stanga: curaj pentru reforme radicale, idei progresiste, modernizare si solidaritate, competenta si onestitate. Liderul Pro Romania sustine ca orice comportament de tip „OLD PSD” va fi sanctionat, la fel si orice compromis cu PNL „de dragul apropierii de Putere”.

Ponta a mentionat ca Iohannis nu a luat peste 50% din voturi, cum anunta PNL, dar „si-a atins obiectivele personale si politice, sa castige primul tur detasat, sa aiba ‘Guvernul sau’ si sa se confrunte in turul al doilea cu Viorica Dancila si PSD”.

Loading...

„Situatia seamana insa cu Decembrie 2009 cand Traian Basescu a avut aceasi situatie – pentru Romania si romani ce inseamna acest lucru? Va fi Iohannis mai eficient decat Basescu? Va fi Orban mai competent decat Boc? Nu cred deloc acest lucru, iar pretul va fi platit iarasi de catre romani. Ca si in 2010, este nevoie de o reforma radicala a Stangii care sa aduca in fata noi lideri si noi proiecte prin care sa reprezentam un electorat care se schimba si care are nevoie de schimbare – este nevoie de o Stanga modernizata, reformata si unita care sa se poata opune exceselor Dreptei si sa construiasca o alternativa”, a mai sustinut el.

Viorica Dancila a ajuns in turul al doilea pentru ca „asa au vrut” PNL si Klaus Iohannis, a completat presedintele Pro Romania.

„Scorul obtinut este egal cu cel de la Europarlamentare cand la conducere era Liviu Dragnea (dar la jumatate fata de primul tur din 2014 si cu 10% mai putin decat cel mai slab rezultat al unui candidat PSD in istorie). Daca 22% reprezinta o ‘victorie’ pentru PSD, inseamna ca Viorica Dancila reprezinta tot ceea ce oamenii detesta la PSD: incultura, incompetenta, demagogie, dependenta de baroni si de discursul antischimbare si progres. Cat timp PSD ramane prizonier unui asemenea mod de a face politica va continua sa piarda electorat si sa reprezinte trecutul, sunt insa convins ca viata va obliga la o reforma si schimbare chiar si in PSD, care sa duca la o unificare si modernizare a Stangii pentru anul 2024”, a aratat Ponta.

El s-a referit si la USR, mentionand ca acest partid reprezinta un electorat nou, tanar, dornic de schimbare si reforma, insa candidatul Dan Barna nu a reusit sa raspunda acestor asteptari. „Jocul politic ‘la mijloc’ (votezi Guvernul PNL, dar nu guvernezi, te lupti cu Iohannis, dar nu il ataci, acuzi matrapazlacurile pesediste, dar ai si tu proprii ‘scheleti’, lipsa de curaj si determinare) nu este ceea ce asteapta tinerii care vor schimbari radicale. In continuare cred ca este nevoie de USR si Pro Romania daca vrem sa spargem binomul politic al PNL si PSD – dar metodele si anumiti lideri trebuie schimbati”, a mai scris Victor Ponta.

Loading...