Kelemen Hunor a anunţat pe cine susţine UDMR în turul II al alegerilor prezidenţiale

122

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat miercuri, 13 noiembrie, că formaţiunea pe care o conduce nu a fost contactată pentru a oferi sprijinul unuia dintre candidaţii din turul II al alegerilor prezidenţiale. În aceste condiţii, UDMR îndeamnă comunitatea maghiară să voteze cum consideră potrivit.

„Noi considerăm că rezultatul nostru a fost un rezultat bun, în condițiile date, și am obținut sprijinul comunității. Avem o comunitate puternică. Aceste voturi ne onorează și ne obligă la mare, mare responsabilitate.

Au trecut trei zile de la primul tur. În aceste trei zile, nimeni dintre cei care intră în turul 2 nu au cerut sprijinul nostru, nu au cerut spijinul comunității maghiare pentru turul 2. Dacă nu au cerut spijiinul nostru, nu putem să susținem niciunul dintre candidați, nu putem face campanie pentru ei. Noi avem încredere în alegătorii noștri, ii îndemnăm să meargă la vot și să ia decizia cea mai corectă”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat ulterior pe cine va vota el, Kelemen Hunor a afirmat că va susţine candidatul Partidului Popular European (Klaus Iohannis), însă nu va face campanie pentru el.

Loading...

🇭🇺 🔴🎥 MOST előben Kelemen Hunor arról nyilatkozik, hogy kit támogat az RMDSZ a második fordulóban. ⏩🇷🇴 🔴🎥 Acum ÎN DIRECT susțin declarații de presă în legătură cu poziția Consiliului Permanent al UDMR referitor la turul doi al alegerilor prezidențiale.

Publicată de Kelemen Hunor pe Miercuri, 13 noiembrie 2019
Loading...