INCREDIBIL ! 10 milioane de lei pentru Biserici, 6 pentru spitale!

609

Sănătatea spirituală a bucureștenilor este mult mai importantă decât cea trupească, cred aleși din Primăria Capitalei, care au aprobat bugetul pentru anul în curs. Biserica va primi 10 milioane de lei, aproape dublu față de spitale!

Decizia, care a stârnit indignare în rândul opiniei publice, a fost luată o dată cu votarea, în unainimitate, a bugetului anului în curs, pentru București. Consilierii Primăriei Capitalei au ținut sema de nevoile bisericii si mai puțin de cele ale oamenilor, au remarcat multi dintre cei care s-au aexprimat categoric împotriva acestei decizii, pe rețelele de socializare.

Mulți considera că aceasta este o decizie electorală, pentru că diferența este enormă: 6 milioane de lei alocați spitalelor și….10 milioane Bisericii! Din cele 10 milioane, 2 vor merge pentru lucrările desfășurate la Catedrala Mântuirii Neamului!

loading...

Decizia consilierilor Bucureștiului I-a indignat pe români, mai ales că a fost luată în condițiile scandalului bebelușilor infectați cu E-coli și a haosului din sistemul sanitar românesc!

Guvernul a redus finanțarea

Reprezentanții bucureștenilor se dovedesc prin această decizie mai generoși decât membrii Guvernului, care au redus drastic finanțarea cultelor, și nici chiar telefonul Patriarhului nu l-a impresionat pe prim-ministrul Cioloș: „Vă pot garanta că declarația premierului legată de alocarea pentru culte ramâne ferma, și anume: în măsura posibilitaților vom face asemenea alocări. Asta înseamnă că, în acest moment, alocări de construcții special pe linie bugetară nu există. Avem toată deschiderea pentru asemenea alocări, dacă vom avea resurse, dacă există consens și dacă există mai ales finanțarea pentru asemenea obiective, dar, în acest moment, nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții pentru biserici”, declara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, în decembrie.

loading...