Guvernul face restructurari MAJORE. Din doi bugetari , va ramane doar unul…

838

Ministrul Economiei ,Costin Borc a anuntat restructurari majore in sistemul bugetar.

Acesta a asigurat ca nu vor fi dati oameni afara, ci se va aplica principiul doi la unu, dupa modelul francez. Mai exact, la fiecare doi bugetari care ies la pensie, va fi angajat unul singur in loc, a explicat Borc, intr-o emisiune la Digi 24,potrivit ziare.com.

Vicepremierul a spus ca a propus aceasta idee in timpul discutiilor despre noua lege a salarizarii bugetarilor.(Vezi aici noile salarii)

borc-costin-business-card-main

loading...

„E un principiu acceptat de colegi. Nu vreau sa-mi arog aceasta idee, pentru ca am vazut-o in Franta. Era ideea de a diminua administratia intr-un mod simplu si corect, a nu face valuri de dari afara, de disponibilizari, ci pe masura ce fiecare doi functionari iesiti la pensie sau care ies din sistem sa fie inlocuiti cu unu.

Se poate face in Romania, dar sa fim atenti. Daca o facem la profesori, s-ar putea sa nu fie bine, sau in sistemul sanitar, sau asistenta de stat, sau in sistemul de probatiune. Stiu ca Pruna (ministrul Justitiei – n.red.) se plange ca ar avea nevoie de mai multi ofiteri de probatiune. Ea (restructurarea – n.red.) trebuie facuta cu masura. Sunt locuri probabil supradimensionate”, a subliniat vicepremierul.

Afirmatiile lui Costin Borc vin in contextul in care cheltuielile Guvernului cu salariile functionarilor au fost de 23 de miliarde de lei in primele 5 luni ale acestui an, cu 10% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta crestere a fost cauzata de majorarea salariilor din sectorul bugetar, care vor continua si in urmatorii ani.

 

CITESTE SI : LEGEA SALARIZARII A FOST APROBATA . VEZI AICI NOILE SALARII

loading...