El va fi noul patron de la Steaua ! Are doar 34 de ani. Becali îl pregăteşte să-i ia locul…

4988

Implicarea recentă în construirea unei baze de antrenament reprezintă primul semn că într-un viitor nu foarte îndepărtat el, Vasile Geambazi, va prelua puterea decizională la Steaua. Deși este posesorul unei averi impresionante, machedonul de 34 de ani este un personaj extrem de retras. FANATIK a strans informații despre omul în mîinile căruia va sta puterea celui mai important club de fotbal din România și a făcut portretul acestuia.

Cand prin conturile tale se plimbă milioane de euro și ai afaceri care produc sume uriașe, există riscul să-ți pierzi simțul rațiunii. Nu este, însă, cazul lui Vasile Geambazi, fiul Domnicăi Becali, sora lui Gigi Becali. Conform apropiaților, el l-a cucerit pe unchiul său prin viața extrem de ordonată pe care o duce. „Vasi este un băiat foarte cuminte, un familist adevărat. Nu îi place deloc viața mondenă și nu agreează ieșirile nocturne. Este cumva opusul lui Lucian (n.a. – alt nepot al lui Gigi Becali). Are o soție frumoasă și doi copii. Gigi îl iubește și îl respectă ca și cum ar fi fiul lui”, susține un apropiat al lui Becali.

Asemenea unchiului său,Vasile este un om foarte generos cu cei loviți de soartă. De-a lungul timpului, a ajutat cu importante sume de bani diferite persoane aflate în situații disperate, dar, spre deosebire de Becali, a preferat ca aceste gesturi să rămînă cît mai discrete.

Deja patron în acte, acum a trecut la fapte!

De mai mulți ani, Vasile este patronul în acte al Stelei, deținînd împreună cu tatăl său, Constantin, 93% dintre acțiuni. Cu toate acestea, el a avut pînă de curînd un rol mai degrabă de decor. „La echipă acum decide doar Gigi. Nimeni nu iese din cuvîntul lui, nimeni nu trece peste el. Vasi este încă tînăr, dar cu siguranță este alesul lui Gigi să preia puterea la club. Iar ce a făcut la Berceni demonstrează acest lucru”, a aflat FANATIK. Concret, este vorba despre noua bază de pregătire în care s-a mutat Steaua, cu 4 terenuri de antrenament cu gazon natural și unul sintetic, o sală de forţă, saună, vestiare și o sală de conferinţe.

Cum își apropie fotbaliștii

Pe lîngă investiția făcută din banii săi în noul cantonament al Stelei, nepotul lui Becali a încercat de ceva vreme să se apropie și de fotbaliștii echipei. FANATIK a aflat că Geambazi a demarat un proiect special și s-a oferit să le construiască jucătorilor case în zona Pipera la un preț preferențial, scutindu-i pe aceștia de sume importante pe care le-ar achita dacă ar alege o altă firmă. Primul care va beneficia de această ofertă este Gabriel Enache, care dă o dublă lovitură, în condițiile în care și terenul pe care își va ridica noua locuință a fost achiziționat la un preț promoțional, dar de la Gigi Becali.

loading...

Este „creația” financiară a unchiului său

 Vasile Geambazi a fost băgat în afaceri chiar de Gigi Becali. Acesta a simțit potențialul nepotului său și i-a dat pe mînă cîteva dintre cele mai importante firme ale sale. Astfel, Vasile a devenit administrator la ARCOM, care are în portofoliu mai multe terenuri ale lui Becali, dar și șef al celei mai mari sere din Europa, cu sediul în Popești Leordeni. Pe lîngă aceste responsabilități, Gigi a avut grijă ca nepotului său să nu îi lipsească nimic. I-a dăruit celebrul Maybach, reparat cu ranga în mijlocul străzii, iar în 2013 l-a împrumutat cu un „mizilic” de 18 milioane de euro!

ANRP, să curgă milioanele: l-a despăgubit cu 67.000.000 de euro!

 Vasile Geambazi a fost titularul unui dosar de despăgubire înregistrat la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), aferent unui teren de 21,7 ha, situat în oraşul Voluntari. Pentru care a primit dreptul la despăgubiri în valoare de 67.000.000 de euro! Interesant este că Gigi Becali a fost cel care a cumpărat, în decembrie 2006, drepturile litigioase de la moștenitorii legali ai terenului, pentru suma de 1.000.000 de euro. Apoi, în septembrie 2006, Becali i-a cesionat nepotului său drepturile pentru o valoare de 10 ori mai mică!

De teamă, a renunțat la o avere

 Geambazi junior a fost aproape să dea un alt tun imobiliar după ce a cerut în instanță despăgubiri de 45.000.000 de euro pentru un alt teren din Voluntari. Cînd a aflat că după o actualizare a datelor ar urma să primească maximum 3.000.000 de euro pentru cele 14,7 ha și că dosarul este unul dubios, preferatul lui Gigi Becali a notificat ANRP că renunță la drepturile pe care le solicitase.

De altfel, Gigi a dezvăluit ulterior că el a insistat pe lîngă nepotul său să facă acest pas: „Eu i-am spus să renunţe. I-am spus «Băi Vasi, mi-e ruşine că eşti printre ăia, ce să faci tu cu banii ăia?». Atunci a renunţat la cei 45 de milioane de euro daţi de Curtea Supremă”.

Construiește spitale pentru săraci

Averea colosală obținută de la stat nu va fi folosită de Vasile Geambazi pentru fotbal sau pentru alte afaceri personale. Cel puțin așa a anunțat Gigi Becali, care a dezvăluit un proiect de suflet, care s-a dorit a fi secret pînă la momentul izbucnirii scandalului legat de despăgubirea primită de la ANRP. „Banii vor merge numai la biserici și la spitale. Eu acum colaborez cu anumiți oameni și o să fac două, trei spitale, printre care un spital de oncologie, iar tratamentele o să fie gratuite printr-o fundație care se va numi Becali… Se va ocupa de oamenii săraci. Banii luați de Vasile Geambazi sînt într-un cont special pentru acte de caritate”, a spus Becali.

A ajuns la poliție: „Mă amenințau că mă omoară!”

STEAUA. Admirat de unchiul său pentru temperamentul liniștit, Vasile Geambazi a călcat totuși pe bec în 2013. Atunci, el a ajuns la Secția 13 Poliție, după ce ar fi șicanat în trafic un șofer pe autostrada A2. Geambazi, aflat la volanul Maybach-ului dăruit de Gigi, şi Iulian Lambru, care conducea o maşină Bentley, s-au şicanat în trafic cu şoferul unui Volkswagen Golf, care se întorcea la Bucureşti împreună cu familia.

Traficul era foarte aglomerat. Mă aflam pe banda a doua pe A2 aproape de Bucureşti, aveam 130 la oră. Din spate a venit un Maybach cu o viteză mare, alterna faza lungă cu cea scurtă. Îmi dădea flashuri, am încercat să mă bag pe prima bandă, dar nu am reuşit. A mai trecut un timp și, în cele din urmă, am reușit să intru pe banda întîi. Maybach-ul m-a blocat. Traficul a fost blocat. A venit şi un Bentley din stînga, cu număr de Germania. Au încercat să mă blocheze forţat, am reuşit să trec de aceştia şi în cele din urmă am reuşit să ajungem la secţia 13 de Poliţie. Acolo, cei doi şoferi au oprit şi au început să dea pumni şi picioare în maşină şi mă ameninţau că mă omoară”, declara la acea vreme la TV Marius Simionescu, șoferul agresat. El a refuzat să depună o plîngere și totul a fost doar consemnat într-un proces verbal.

 

loading...