Dezvăluiri EXPLOZIVE: Oameni din PSD și ALDE în fundația celebrului miliardar,George Soros

553

George Soros este ținta atacurilor celor din coaliția de guvernare, în frunte cu Liviu Dragnea. Numeroase persoane care au criticat puterea au primit titlul de „sorosisti”, dar ce a uitat coaliția este faptul că fundația „Soros România” chiar a existat și în acest timp a fost condusă de oameni care au făcut carieră politică în PSD sau ALDE.

Șeful cancelariei lui Adrian Năstase, Alin Teodorescu, mai târziu parlamentar PSD, a prezidat fundația Soros de la înființare pana în anul 1996, scrie România Curată. Tot Teodorescu a fost cel care a vrut sa aducă în Romania Universitate Central Europeana (CEU), fondată de Soros, revenind cu acest proiect după 2016, când universitatea a devenit ținta atacurilor naționaliste și șovine ale lui Viktor Orban.

Din 1998 și până în 2007, fundația „Soros România” a fost condusă de Renate Weber, europarlamentar ales de mai multe ori pe liste PNL, dar care în prezent este membră ALDE.

Loading...

În timpul mandatului ei, mulți sociologi din generația mai veche sau mai tânără, din care unii colaboratori dovediți ai Securității, au devenit colaboratori ai PSD, urmând primei perioade când Fundația se sprijinise mai ales pe disidenți din perioada comunistă. Printre tinerii sociologi promovați atunci se numărau Mirel Palada, influent consilier al lui Victor Ponta, și Sebastian Lăzăroiu, strategul lui Traian Băsescu.

În schimb oameni ca Dacian Cioloș, Alina Mungiu-Pippidi sau Monica Macovei, care au primit în trecut titulatura de „sorosisti” nu au avut nicio legătură cu această fundație.

Iliescu reactioneaza VIOLENT ,dupa ce Iohannis a dat aviz procurorilor sa il urmareasca penal:„Am decis sa ies din tacere…”

Loading...