Dan Barna anunta ca USR vrea sa intre la guvernare: „Avem oameni competenti …”

181

Liderul USR, Dan Barna, a anuntat miercuri seara ca formatiunea sa este gata sa intre la guvernare daca „majoritatea de sorginte pesedista din parlament va face imposibila organizarea anticipatelor”.

„USR sustine dizolvarea acestui parlament si organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxica, si-a dovedit limitele. Romania nu poate merge inainte cu el.

Am luat act de afirmatiile Presedintelui Romaniei din aceasta seara privind o posibila noua formula guvernamentala in cazul in care nu se gaseste majoritatea pentru anticipate. Maine, la consultarile de la Cotroceni, delegatia USR ii va comunica sefului statului faptul ca Alianta USR-PLUS este pregatita sa participe, cu ministri, la o guvernare al carei prim obiectiv sa fie adoptarea unei ordonante de urgenta care sa instituie revenirea la alegerile de primari in doua tururi.

Acest scenariu este valabil doar in situatia in care majoritatea de sorginte pesedista din parlament va face imposibila organizarea anticipatelor.

Reamintesc ca Alianta USR PLUS are o propunere de premier in persoana lui Dacian Ciolos. Avem, de asemenea, oameni competenti pentru posturile de ministri dintr-un viitor guvern”, anunta Barna pe Facebook.

Loading...

Presedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor si formatiunilor parlamentare pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, in temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) si ale art. 103 alin. (1) din Constitutia Romaniei, seful statului a invitat presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru.

Consultarile vor avea loc dupa urmatorul program:
* Ora 12,00 – Partidul National Liberal (PNL);
* Ora 12,45 – Partidul Social Democrat (PSD);
* Ora 13,30 – Uniunea Salvati Romania (USR);
* Ora 14,15 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR);
* Ora 15,00 – Partidul Miscarea Populara (PMP);
* Ora 15,45 – Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE);
* Ora 16,30 – Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 – Grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca va convoca partidele politice parlamentare la consultari pentru desemnarea unui nou premier.

„Este nevoie de cativa pasi politici si vor fi facuti intr-o succesiune foarte rapida. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultari care incepe maine, la ora 12,00. Maine seara, dupa ce voi termina toate consultarile, probabil ca voi anunta deja persoana desemnata pentru a forma un nou Guvern”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Loading...