Condamnată la patru ani de închisoare cu executare, Andreea Cosma urmează rețeta lui Sebastian Ghiță: fuge de justiție,cu tot cu bani, în Serbia….

229

Condamnată la patru ani de închisoare cu executare, după ce a produs un prejudiciu de peste 5 milioane de Euro, Andreea Cosma pare să urmeze rețeta lui Sebastian Ghiță: fuge de justiție în Serbia. Andreea Cosma și-a deschis, conform declarațiilor de avere depuse în luna iunie 2018, un cont la Banca Comercială din Belgrad unde, în 13.06.2018 declară că are depuși 90.000 de Euro iar în rectificativa depusă două săptămâni mai târziu declară că are 9.000 de Euro.

Este adevărat că suma nu e mare dar deputata PSD are de primit două împrumuturi de la două persoane fizice în valoare totală de 256.000 de Euro, bani pe care, oficial îi poate încasa și în acest cont din țara vecină. De ce ar alege un cetățean european fără afaceri în Serbia să-și deschidă un cont la Komercijalna Banka Belgrad când conform Directivei 2014/49/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 aprilie 2014 privind schemele de garantare a depozitelor, țările Uniunii Europene garantează depozitele populației?

Evident că pentru a-și deschide contul Andreea s-a deplasat la Belgrad la fel ca și fratele său care după cum arată stenogramele publicate de Curentul s-a întâlnit cu Ghiță și Dan Voiculescu în Serbia, înregistrările depuse de „Micul turnător” la parchet fiind montate la A3 și RTV.  Cu toate acestea, procuroarea Elena Iordache a refuzat expertizarea înregistrărilor în cadrul dosarului în care procurorii DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost puși sub control judiciar. (Continuarea, mai jos…)

loading...

Surprinzător este că Andreea Cosma depune bani în contul său din Belgrad în timp ce Sebastian Ghiță este salvat de binomul Tudorel Toader-Elena Iordache. Degeaba s-a constatat după refuzarea extrădării lui Ghiță de către Serbia pe baza actelor întocmite de Iordache că aceasta a încălcat prevederile legale privind administrarea probelor în dosarul deschis împotriva procurorilor Onea și Negulescu și a fost obligată de superiori să expertizeze înregistrările făcute de Vlad Cosma, să ridice dispozitivele folosite și să confrunte martorii care s-au contrazis că Ghiță a fost salvat.

 

Sebastian Ghiță o acuză pe Laura Codruța Kovesi ,de constituire de GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT:”„De un an de zile aceşti oameni trebuiau arestaţi…”

 

loading...