Avionul „Judecatii de Apoi”. DOAR Rusia si SUA au asa ceva – VIDEO

2961

Rusia a anuntat ca a finalizat testele pentru lansarea noului „Avion al Judecatii de Apoi”, un Ilyushin-80, folosit in cazul unui razboi nuclear sau al unor urgente nationale. Numai Statele Unite mai au o astfel de aeronava.

„Centrul de comanda zburator va putea coordona operatiunile globale terestre, navale, aeriene si de bombardament, inclusiv armele nucleare, precum si satelitii tarii”, relateaza Debkafile.

Potrivit Global Security, nava de comanda si control, cunoscuta si ca Maxdome, „are scopul de a transporta presedintele Rusiei si/sau orice alte autoritati supravietuitoare si inalti demnitari din guvernul sovietic (in prezent, rus) intr-un loc sigur, in cazul unui razboi nuclear deschis.”

Loading...

Avionul e proiectat sa fie folosit in cazul in care infrastructura lantului de comanda e intrerupta din cauza unui conflict nuclear si la bordul sau vor fi „permanent prezenti generali, comandanti operationali si tehnicieni”, potrivit raportului.

Nava e dotata cu un sistem de filtrare a aerului, rezistent la substante radioactive, si cu tehnologie ce protejeaza impotriva atacurilor cu puls electro-magnetic sau a exploziilor nucleare.

Loading...