ATENTAT SINUCIGAS PE UN STADION ! Cel putin 50 de morti iar numarul răniților depășeste 200!

1947

UPDATE: Atentatul sinucigaș a fost revendicat de ISIS. Atentatorul e un tânăr jihadist.

UPDATE: Conform ultimelor informații, numărul morților este mult mai mare, iar cel al răniților va depăși 200.

ISIS loveste din nou! De data aceasta pe un stadion, chiar in timpul unui meci de fotbal. Cel puţin 50 de persoane au murit vineri într-un atentat sinucigaş comis la finalul unui meci de fotbal într-un sat la sud de Bagdad, potrivit poliţiei şi unei surse medicale, relatează AFP.

„Un kamikaze s-a aruncat în aer în momentul în care urma să fie decernat trofeul învingătorilor”, a precizat un căpitan de poliţie din satul Al-Asriya. Satul este situat în apropiere de localitatea Iskandariyah, la circa 40 de km sud de capitala irakiană.

Potrivit poliţiei, peste 165 de persone au fost de asemenea rănite în explozie. O sursă medicală de la spitalul Iskandariyah a confirmat bilanţul, precizând că atacul s-a produs în jurul orei locale 19.00 (16.00 GMT).

loading...

„Primarul a murit la spital în urma rănilor grave suferite în explozie”, a declarat medicul.

Atacul nu a fost revendicat încă, însă aproape toate atentatele de acest tip au fost comise de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). La 6 martie, 61 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş revendicat de SI la Hilla, la 80 de km sud de Bagdad, cel mai sângeros atac de la începutul anului în Irak.

 

content-image

Un tănăr jihadist s-a detonat
The bomber, who appears to be only a teenager, was named as Saifullah al-Ansari

loading...