ASYLANTENFREI – noua metodă împotriva imigranților,care se extinde tot mai mult

816

Un bar austriac a anunţat miercuri că nu mai permite accesul migranţilor, decizie ce a stârnit proteste din partea organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, relatează AFP.

Patronul barului situat în staţiunea balneară Bad Ischl, în Alpii austrieci, a declarat că a fost nevoit să ia această măsură din cauza incidentelor repetate provocate de migranţii care au hărţuit fete şi femei, inclusiv o chelneriţă, relateaza Agerpres.
‘M-am săturat şi am decis să le interzic accesul în bar’, a spus patronul care a angajat şi bodyguarzi pentru a se asigura că decizia sa va fi respectată.

Potrivit AFP, pe pagina de Facebook a acestui bar a apărut mesajul – şters între timp – ‘Asylantenfrei’ (liber de solicitanţi de azil), ce aminteşte de ‘Judenfrei’, termen folosit odinioară de nazişti cu referire la evrei.

Loading...

content-image

ONG-urile care susţin migranţii au reacţionat imediat. Una dintre acestea a acuzat patronul barului de discriminare, dar a criticat şi autorităţile pentru că nu au dat curs solicitărilor ei făcute cu ani în urmă de a revizui legislaţia pentru a pedepsi astfel de gesturi. Şi tribunalul local a precizat pentru AFP că interzicerea accesului migranţilor în baruri nu poate fi sancţionată în baza legislaţiei actuale.
Pe teritoriul Austriei au pătruns anul trecut peste un milion de migranţi arabi, africani şi asiatici veniţi în căutarea unei vieţi mai bune în Europa. Cei mai mulţi şi-au continuat călătoria către Germania şi nordul Europei. Totuşi, circa 90.000 dintre ei au rămas în Austria, unde au cerut azil.

Loading...