Are 9 ani, dar studiaza deja la facultate, informatica si matematica

507

La numai 9 ani, un baietel din Polonia e considerat geniu al matematicii si informaticii.

Din aprilie, merge, in paralel, la scoala generala si la Politehnica! Pustiul tocmai a primit o bursa de la guvern, cu ajutorul careia parintii ii vor plati studiile universitare!

Kamil: „E ‘super’ sa inveti”.

kamil

Reporter: „Ce materie iti place cel mai mult?

Kamil: „Cel mai mult? Cred ca toate imi plac la fel.”

Reporter: „Ce cursuri ai urmat pana acum?”

Kamil:Matematica, Tehnologia productiei si montajului, Fizica si Dispozitive electrice.”

Kamil are varsta unui elev de ciclu primar – 9 ani. Dar, in paralel, merge si la Universitatea politehnica din Lublin. Din aprilie, urmeaza cursurile Facultatii de Mecatronica – disciplina moderna care combina mecanica, electronica si informatica.

loading...

Reporter: „Si, cum te intelegi cu ceilati studenti. Stai de vorba cu ei? Pentru ca sunt mai mari ca tine.”

Kamil: „E in regula. Chiar mi-am facut aici la facultate un prieten foarte bun.”

Guvernul polonez tocmai i-a acordat baiatului o bursa speciala cu care parintii sa-i poata plati studiile. Intre timp insa, pustiul trebuie sa termine si scoala generala.

Mandru nevoie mare, tatal spune ca fiul lui s-a nascut student!

Pattyk Wronski, tatal lui Kamil: „Este locul unde vrea el sa fie. Unii copii vor sa joace fotbal, al meu si-a dorit mereu sa mearga la Politehnica. Si chiar adora sa invete. Nu rateaza niciun curs. Chiar atunci cand e bolnav imi spune „Hai sa mergem, tati!” Nu pot sa lipsesc de la cursuri pentru ca trebuie sa trec examenele.”

Si profesorii sunt incantati de istetimea si seriozitatea celui mai tanar student al Poloniei. Iar ministrul Educatiei nu mai conteneste cu laudele.

Anna Zalewska, ministrul Educatiei: „I-am strans mana lui Kamil si l-am felicitat pentru ca are abilitati extraordinare, e un geniu al secolului 21, un geniu al matematicii si informaticii. M-am bucurat sa-i felicit si pe parinti, pentru ca stiu cum sa creasca si sa educe un copil genial.”

Un copil caruia i se deschide in fata un viitor stralucit.

loading...