Anunțul făcut de Klaus Iohannis. Când va adopta România, moneda Euro

495

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-o discutie cu oamenii de afaceri din Luxemburg, ca „exista oportunitati bune pentru afaceri in Romania”, care spera sa devina, dintr-o economie functionala, o piata emergenta, si trebuie sa adopte cat mai repede si moneda euro.
Veste de ULTIMA ORA! Romania va schimba moneda! Presedintele a facut anuntul oficial

Loading...

Presedintele a tinut sa precizeze ca Romania se afla intr-o perioada buna de crestere economica estimata in acest an la 4%. Presedintele a tinut sa laude si anumite performante ale Romaniei din ultima perioada, scrie bzi.ro.„Lupta impotriva coruptiei continua in Romania si este importanta. Rezultatele foarte bune in acest demers sunt bine cunoscute. Institutiile implicate in combaterea coruptiei au un palmares impresionant care demonstreaza ca nimeni nu este mai presus de lege. Popularitatea de care procurorii anticoruptie se bucura constituie sustinerea necesara din partea opiniei publice fata de aceste eforturi. Romania a facut pasi importanti in aceasta directie si, in calitate de Presedinte al Romaniei, mi-am asumat angajamentul ferm de a sustine lupta impotriva coruptiei”, a precizat Iohannis, citat de realitatea.net.

Klaus Iohannis a amintit ca urmatorul obiectiv al Romaniei este adoptarea monedei euro.

„Pentru a fi considerati parteneri europeni de incredere, trebuie sa dam dovada de seriozitate si responsabilitate, dar si de fermitate cand vine vorba despre aprofundarea integrarii noastre europene, prin adoptarea monedei euro, cat mai curand posibil. Acesta este al treilea an de cand economia noastra respecta in totalitate criteriile de la Maastricht, si ar trebui sa facem acest ultim pas in drumul nostru european, care a inceput in urma cu aproape 10 ani”, a mai spus presedintele.

Loading...