Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a dormit pe stradă, într-un sac de dormit : „Fiecare familie are o situaţie diferită…”

258
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă într-un sac de dormit, afară, alături de câţiva voluntari. Gestul său a fost făcut în sprijinul persoanelor fără adăpost, în cadrul unui eveniment organizat într-un spaţiu special amenajat la restaurantul Share Café din Capitală.

„Din fericire nu am fost în viaţa mea în această situaţie şi un astfel de eveniment cred că este foarte pozitiv, dar inevitabil este artificial. Eu mâine o să întorc acasă, la familia mea, deci este dificil de imaginat situaţia oamenilor fără adăpost, dar cred că astfel de eveniment marchează un respect pentru ei, solidaritate cu ei. Soluţiile din păcate sunt dificil de găsit. Problemele oamenilor fără adăpost sunt complicate. Cel mai important, după părerea mea, este să li se acorde atenţie. Sunt fericit că organizaţii precum Casa Ioana le acordă această atenţie familiilor fără adăpost şi încearcă să înţeleagă situaţia lor. Fiecare familie are o situaţie diferită, a spus Paul Brummell, pentru News.ro.

loading...

Numărul persoanelor fără un acoperiş deasupra capului este din ce în ce mai mare. Doar în Capitală, oficial, sunt peste cinci mii de suflete în situaţii disperate. Acţiuni asemănătoare de conştientizare au loc în întreagă lume, în preajma zilei de 10 octombrie, de ziua internaţională dedicată oamenilor fără adăpost.

loading...