ALERTĂ în Turcia ! Tentativă de lovitură de stat…

3373

Stare de alertă în Turcia după ce la Ankara și în Istanbul au fost raportate focuri de armă. Conform corespondentului RTV, o parte dintre generalii turci ar fi confirmat că e vorba de o lovitură de stat împotriva dictatorului peședinte. Premierul turc a declarat că se va răspunde cu forța contra forței.

Armata a blocat cele două poduri din Istanbul. Traficul a fost oprit pe podurile Bosfor şi Fatih Sultan Mehmet, dar nu a fost încă dat niciun motiv. Peste tot sunt raportate avioane militare şi elicoptere care survolează. În Ankara se aud focuri de armă.

Există zvonuri că ar putea fi vorba despre o tentativă de lovitură de stat. Premierul turc a anunțat că forțele de securitate fac tot posibilul pentru a remedia situația. Tot premierul a declarat că cei responsabili pentru tentativa de lovitură de stat vor fi pedepsiți aspru.

loading...
Premierul Turc: „Ar fi greşit să numim ce se întâmplă o lovitură de stat, dar sunt tentative din partea armatei. Este o încercare ilegală de a obţine puterea. Turcia nu va permite niciodată cuiva să întrerupa democraţia, iar cei care fac asta vor plăti cel mai mare preţ”.

Televiziunea națională și reațeaua de socializare facebook au fost închise.

Nu se știe încă dacă este vorba de un atac terorist în desfășurare sau o preluare e puterii de către armată. Se preconizează că în urma atentatelor, țara a fost foarte destabilizată și nu ar fi exclusă o insurecție militară de îndepărtare a guvernului.

loading...