Zeci de copii au dezvăluit ORORILE prin care au fost obligaţi să treacă şi cum au fost forţaţi să MUTILEZE prizonierii prinşi de jihadişti

466

După ce oraşul irakian Mosul a fost eliberat de sub controlul ISIS, zeci de copii au dezvăluit ororile prin care au fost obligaţi să treacă şi cum au fost forţaţi să mutileze prizonierii prinşi de jihadişti.

Hadya, o fetiţă în vârstă de 11 ani, povesteşte cum a fost obligată, alături de fraţii ei, în vârstă de 5, respectiv 9 ani, să atace un prizonier cu o macetă.

Loading...

„Tu îi tai piciorul, tu îi tai o mână şi tu îi tai faţa cu un cuţit. În caz contrar, vă voi lua de lângă mama voastră şi vă voi ucide pe toţi”, a povestit fetiţa, terorizată de cele întâmplate, potrivit Dailymail.

Hadya a mărturisit că i-a fost frică să refuze şi au luat cu toţii câte o macetă, urmând întocmai instrucţiunile. Fetiţa a mai dezvăluit că prizonierul a murit în cele din urmă, după ce a fost obligată să-i bage cuţitul în ochi.

ISIS a intrat în Mosul în vara anului 2014, când a cucerit o mare parte din zona de nord şi de vest a Irakului. Luni, primul ministru irakian Haider al-Abadi a declarat victorie în oraşul Mosul, însă luptele de la marginea oraşului vechi au continuat până marţi seară.

Loading...