Vlad Voiculescu ,un nou MESAJ DUR la adresa „Sistemului” : „Astăzi, în ţara ţoapelor, Adi a murit. Ne transformăm, rapid, într-o ţară a ţoapelor…”

519

Un om a murit la doar 32 de ani pentru că sistemul medical din România, acelaşi sistem medical care la momentul Colectiv avea de toate, nu i-a putut asigura îngrijirea post-transplant. Nimeni nu o să protesteze însă pentru moartea lui, deşi oricine poate deveni oricând un Adi. Şi asta pentru că ne-am obişnuit să fim conduşi de ţoape, atrage atenţia Vlad Voiculescu.

Un om a murit duminică pentru că sistemul medical românesc nu poate gestiona nici măcar îngrijirea post-transplant a pacienţilor cu transplant pulmonar, atrăgea atenţia fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu. Românul care şi-a pierdut viaţa se numea Adi, avea doar 32 de ani şi a avut şansa să beneficieze de un transplant pulmonar la Viena pentru ca, ulterior, să moară într-o Românie care nu i-a putut asigura îngrijirea, semnalează tehnocratul.

CITESTE SI : Situația medicilor din România ,explicată de vLAD vOICULESCU :”Corupţia nu se rezolvă din pix…”

Vlad Voiculescu reaminteşte că spitalul Sf. Maria, singurul centru de transplant pulmonar din România, a fost acreditat fără a avea măcar un singur angajat cu experienţă în transplantul pulmonar, doar pe baza unui contract de voluntariat încheiat cu un medic din Germania (Hanovra). Cu toate astea, Ministerul Sănătăţii, prin secretarul de stat Cristian Grasu şi fostul său şef, fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog, a inclus spitalul Sf. Maria în programul naţional de transplant deşi se cunoşteau neregulile de acolo.

„Ceea ce au făcut, atât domniile lor cât şi colegii dânşilor de la Agenţia Naţională de Transplant, cred că poate fi uşor încadrat juridic”, scrie Vlad Voiculescu, care îi dedică o lungă postare lui Adi. Mort într-o ţară „condusă de ţoape”.

CITESTE AICI : Adrian, a murit în România ,după ce făcuse transplant de plămâni la Viena. În țară nu a avut unde să se trateze…

„Astăzi, în ţara ţoapelor, Adi a murit.(Vezi tot mesajul, mai jos…)

Loading...

2016
În urmă cu un an şi jumătate, Adi Lupu era sunat de la spitalul Sf. Maria şi i se propunea să renunţe la locul pe lista de aşteptare de la Viena pentru că „centrul de la Sf. Maria este gata”. Familia lui a avut inspiraţia să sune la Ministerul Sănătăţii să întrebe. Nu au ştiut să spună cine a sunat… „o ţoapă”.
(vezi reportaj TVR din 2016)

TRANSPLANT LA VIENA
Adi Lupu a reuşit în 2016 să meargă la transplant la Viena. A trecut cu bine şi de operaţie, şi de complicaţiile cauzate de bacteriile dobândite în spitalele de la noi. A găsit refugiu pentru câteva zile şi la MagicHOME, la Viena, alături de Dolofan Mirel.

ÎNTRE ULTIMII PACIENŢI ROMÂNI CARE AU PRIMIT O ŞANSĂ
La sfârşit de 2016, Narcis COPCĂ, managerul susţinut de doamna Gabriela FIREA la Sf. Maria, i-a acuzat şi ameninţat pe experţii AKH şi Eurotransplant. A făcut-o pe banii noştri, cu avocat plătit de spital.

Medicii şi în general oamenii civilizaţi nu apreciază ţoapele… aşa încât în urma incidentului au redus drastic numărul românilor care mai primesc transplant de plămâni la Viena. Anul trecut a fost un singur pacient.

Viena este singurul centru din lume care primeşte pacienţi români.

Adi a fost aşadar printre ultimii români care au primit măcar o şansă.

A DOUA ŞANSĂ – ANULATĂ
Când au apărut complicaţii, sistemul nostru nu i-a mai acordat lui Adi o a doua şansă, pentru că sistemul nostru este incapabil măcar de a oferi îngrijirea post-transplant a pacienţilor transplantaţi. Aşa cum am spus-o şi eu, şi medicii în 2016. Nu şi ţoapele, e adevărat. (vezi reportaj PRO TV de acum o săptămână).

Şi cine stă să mai asculte medici, din România sau din străinătate, sau oameni cu bun simţ când avem atâtea ţoape?

Astăzi, Adi a murit.

Nimeni nu o să protesteze în stradă, nimeni nu o să le ceară socoteală, nimeni nu o să facă ceva pentru ceilalţi pacienţi.

Pentru că am obosit cu toţii să strigăm şi poate ne-am obişnuit cu toate, dar mai presus de toate parcă ne-am obişnuit cu ţoapele… ne-am obişnuit ca vorbele ţoapelor (de orice gen) să acopere cuvintele specialiştilor (medici de data asta), ne-am obişnuit ca ţoapele din politică să mintă, ne-am obişnuit ca ţoapele din spitale să ajungă manageri, ne-am obişnuit ca ţoapele din televiziuni să ţipe cel mai tare şi… ca să se închidă cercul… ne-am obişnuit deja cu gândul că ţoapele se vor susţine mereu între ele.

Ne transformăm, rapid, într-o ţară a ţoapelor. Pe persoană fizică”.

Loading...