Viorica Dancila, ironizata la MAXIM de canalul franco-german ARTE: „Sunt furioasa ca tara mea este monitorizata! Sunt tratata drept o hoata…”

517

Primul ministru al Romaniei, Viorica Dancila, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au fost ironizati in emisiunea „28 de minute” realizata de canalul de televiziune ARTE.

Emisiunea prezinta portretul unui „papusar”. E vorba de Liviu Dragnea, infatisat drept „tipul rau” care sta in spatele Vioricai Dancila.

Aceasta este prezentata, la randul ei, drept o papusa, manevrata de Liviu Dragnea.

„Chiar daca Romania este sub o monitorizare speciala din partea UE, premierul ei incearca sa puna capat independentei justitiei si luptei anticoruptie. Ar trebui, prin urmare, sa fie blocata Viorica Dancila?” se intreaba prezentatorul.

Momentul televiziunii franceze este cel in care Viorica Dancila a vorbit in Parlamentul European.

O actrita blonda, aflata la o tribuna cu steagul UE pe fundal, vorbeste si gesticuleaza manevrata, din spate, de un alt actor, care ii sopteste ce sa spuna, iar ea repeta cu voce tare ceea ce ii spune el:

„Sunt furioasa ca tara mea este monitorizata!”
„Sunt tratata drept o hoata”.
„Sunt un baiat cinstit. Daca as minti, mi-ar tremura mustata!”

Prezentatorul spune ca Viorica Dancila a ajuns europarlamentar datorita fidelitatii fata de seful partidului.

„Nu vorbeste deloc engleza” – explica prezentatorul, care aminteste ca , sub comanda sa, „a inceput sa treaca prin foc si sabie justitia”.

In sceneta prezentata de ARTE apare din nou actorul care joaca rolul lui Liviu Dragnea, vorbind soptit la un telefon: „Ce e un bacsis? E o retributie pentru un serviciu facut”. Imediat replica este redata ca atare de „Viorica Dancila” de la tribuna Parlamentului European.

Ea isi tine mana la ureche, semn ca are deschisa o comunicatie cu seful sau. Numai ca, la un moment dat, comunicatia se strica, e bruiata si nu se mai intelege: „Ce-ai spus?” intreaba Viorica Dancila. (VIDEO , mai jos …)

Loading...

In zece ani, lupta anticoruptie din Romania a condamnat un premier, mai multi ministri si mult mai multi parlamentari. Proiectul de lege sustinut de Viorica Dancila urmareste sa dezincrimineze coruptia pasiva si sa interzica probele digitale, supravegherea video si interceptarile, explica apoi prezentatorul.

Apare din nou o scena cu cei doi actori care dau viata personajelor Liviu Dragnea si Viorica Dancila. „Liviu Dragnea” este intins pe jos, la picioarele „Vioricai Dancila”, si din nou ii sopteste ce trebuie sa spuna in discursul pe care il pronunta: „Probele digitale nu dovedesc nimic. Trebuie cautat vinovatul cu propria minte…”.

La un moment dat, tot gesticuland intins la pamant, personajul Liviu Dragnea este calcat pe mana din greseala de tocul Vioricai Dancila. „Aaaaauuu! Mana mea”… Si Viorica Dancila repeta: „Au, mana!”

„O Colombina in serviciul Bufonului. Tragedia dell’ARTE! – trage concluzia prezentatorul.

Tudor Chirilă lansează un APEL, prin care le cere românilor să iasă în stradă :”Acum nu mai au bani de salarii. Iar pensiile se plătesc din împrumuturi…”

Loading...