Viorica Dăncilă, GAFĂ în ședința de Guvern în care participă și președintele Klaus Iohannis

489

Premierul Viorica Dăncilă nu a reușit să treacă testul și a comis o gafă, chiar în ședința de Guvern la care participă și președintele Klaus Iohannis.

Vorbind despre proiectele care vor fi abordate în viitor de Guvern, Dăncilă a explicat că acestea vor fi lămurite într-o ”ședință anterioară”. Cel mai probabil premierul dorea să spună într-o ”ședință ulterioară”.

Președintele Klaus Iohannis, discurs incendiar la începutul ședinței de guvern de astăzi, la care va lua parte.

„În deschidere voi face pe scurt câteva remarci legate de prezența mea în această ședință de guvern. Există întrebări, discuții, în spațiul public poate și între dumneavoastră. Participarea mea la ședința de guvern are loc în virtutea atribuțiilor oferite de Constituție . Este vorba de atribuțiile care se regăsesc în art. 80. 86 și 87. Există o clarificare a CCR care spune clar că președintele poate să participe oricând la o ședință de guvern. (…) Foarte mult specialiști și interpreți s-au referit numai la articolul 80, unde se specifică domeniile de interes. Prezența președintelui la ședințele de guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată în timp. În art.87 citim foarte clar că ședințele sunt prezidate de președinte. Nu vreau să citiți prezența mea aici doar într-o interpretare constituțională. Vă rog să o interpretați în cheia unei colaborări obligatorii între noi având în vedere că ne pregătim pentru preluarea președinției consiliului UE de la 1 februarie”, a declarat Klaus Iohannis la începutul ședinței de guvern.

Loading...

 

Traian Băsescu, către Șerban Nicolae:”Mă, ție nu ți-e rușine? Ești copilul lui Iliescu. A pomenit de 5-6 ori Moscova…”

 

Loading...