VIDEO – Viaţa pe TERRA ar putea fi DISTRUSĂ ! Oamenii de ştiinţă au făcut ANUNŢUL: OMENIREA e în PERICOL!!

1022

Viaţa pe Terra ar putea fi distrusă de o cometă gigant, avertizează oamenii de ştiinţă, precizând că este nevoie ca lumea ştiinţifică să-şi îndrepte atenţia şi asupra acestor corpuri cereşti.

Potrivit Daily Mail, citat de Mediafax, numărul de comete gigantice care ar putea lovi Pământul este mai mare decât se credea anterior.

Deşi NASA îşi concentrează eforturile asupra asteroizilor, noile cercetări sugerează că trebuie să privim dincolo de orbita lui Jupiter, unde se găsesc cele mai multe comete gigant, denumite „Centauri”, decoperite acum 20 de ani.

Loading...

Centaurii sunt bile de gheaţă şi praf, cu o orbită instabilă care încep a fi întâlnite dincolo de Neptun. O astfel de cometă poate ajunge la dimensiuni de la 49 la 97 kilometri lăţime şi conţine mai multă masă decât toţi asteroizii care au trecut pe lângă Pământ descoperiţi până în prezent.

Oamenii de ştiinţă avertizează că aceste comete ar putea trece o dată la 40.000 – 100.000 de ani pe lângă Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun, dar şi pe lângă Pământ. În drumul lor către aceste planete, când se apropie de Soare, o astfel de cometă începe să se dezintegreze.

„Dezintegrarea unor astfel de comete gigantice ar produce perioade intermitente, dar prelungite de bombardamente de până la 100.000 de ani”, susţine echipa de cercetare de la Buckingham într-un articol ştiinţific publicat în revista Royal Astronomical Society.

Loading...