Victor Ponta si impresia internațională despre România

Iată imaginea României în lume, cu Ponta inculpat!

815

Europarlamentarul Cristian Preda a reușit să facă o captură video foarte relevantă cu premierul Victor Ponta devenit subiect al televiziunii naționale franceze France 3. Imaginea denotă fără putință de tăgadă cum strică Victor Ponta impresia internațională despre România prin refuzul de a demisiona din funcția de prim-ministru odată cu inculparea sa de către DNA.

”Canalul public francez France 3 a prezentat, în această seară, cazul Ponta: deși e acuzat de corupție, refuză să plece de la guvern. Imaginea externă a României e călcată în picioare de către socialiștii de la București.”, a scris europarlamentarul Cristian Preda pe facebook.

Hotnews a publicat și el o revista a presei din Germania, care arată halul în care a ajuns România în ochii lumii urmare a scandalurilor de corupție în care este implicat Victor Ponta. Redăm mai jos doar câteva spicuiri din publicațiile germane:

loading...

Der Standard: Dupa aducerea la cunostinta a acuzatiilor din partea DNA, Ponta a plecat in Turcia neanuntat pentru a se opera la genunchi. O demisie nu intra in calculele premierului. (…) Paguba din dosarul in care este anchetat este estimata la 800.000 euro.

Tiroler Tageszeitung: Ponta are in urma trei ani de mandat zbuciumat. Imaginea sa a suferit in scandalul de plagiat din 2012, incheiat cu o recomandare de retragere a titlului. Ponta a renuntat voluntar la acesta in 2014. Nici la alegerile prezidentiale nu i-a mers mai bine. Faptul ca se bucura in continuare de o cota relativ buna de popularitate se datoreaza, in principal, rezultatelor economice.

Neue Zürcher Zeitung: Lupta impotriva coruptiei din Romania atinge garnitura de conducere a tarii, inclusiv pe primul ministru. Dar acesta se agata in continuare de functie si mandat.

loading...