Victor Ponta e convins : Klaus Iohannis va fi președinte

105

Președintele Pro România recunoaște pentru prima dată că tema „Băsescu a tăiat pensiile și salariile” a fost folosită propagandistic, inclusiv de el, începând din 2010.

Acum, Ponta spune că Băsescu nu avea ce face, trebuia să ia măsuri de austeritate, pentru că – urmare a crizei – nu mai erau bani de pensii și salarii.

Într-o emisiune la Europa FM, Ponta a mai spus că Ordonanța 114, adoptată de Guvernul Dăncilă, „e din Venezuela” și că Iohannis va câștiga alegerile din noiembrie.

Liderul Pro România a făcut și o dezvăluire: Mircea Diaconu, răsfățatul Antenei 3 până de curând, „e sabotat tocmai de Antena 3 și de PSD”.

Loading...

Victor Ponta la Europa FM

  • „Faptul că ALDE a luat sub 5% nu e vina mea sau a PNL sau a USR. Este vina lor, că au stat prea mult lângă Dragnea și Dăncilă și au girat toate măsurile.”
  • „Eu am fost convins că ALDE va ieși de la guvernare când s-a adoptat Ordonanța 114. O lege mai rea pentru economia României nu există, a afectat șase domenii esențiale. Tu, ca om normal la cap, să nu spui «Alo, Teodorovici, asta-i din Venezuela! Noi nu putem să stăm cu voi»… Ei au stat. Și la alegeri au pierdut.”
  • „După alegerile prezidențiale, cred că va fi un nou guvern. Domnul Iohannis va avea… eu cred că tot domnul Iohannis va fi președinte.”
  • „Dan Barna are șanse să intre în turul 2, pentru că singurul candidat de stânga care are potențial să intre în turul 2, Mircea Diaconu, e sabotat tocmai de Antena 3 și de PSD. Și atunci, probabil că nu va intra nici Mircea Diaconu. Sau, oricum, dă o bătălie mult prea grea și inegală.”
  • „În sondajul făcut și plătit de PSD în luna iunie, cel mai bine stătea Mircea Diaconu. Teodorovici, Fifor aveau 2%, 3%, nu-i vota nimeni. Ideea cu Mircea Diaconu era foarte bună. Am zis: «Uite, mă, s-au deșteptat cei de la PSD». Că am încercat cu Năstase – am luat bătaie. Am încercat cu Geoană – am luat bătaie. Am încercat cu Ponta – am luat bătaie.”
  • „Pro România nu este, în acest moment, o forță politică capabilă – ca organizare, ca structură – să ducă un candidat în turul 2 și să-l facă președinte. Cred că nici USR nu poate chestia asta, și USR a început proiectul cu vreo 5 ani înaintea Pro România.”
  • „Nu înțeleg de ce candidează Dăncilă. Nu ajunge în turul 2, și știe și ea chestia asta.”
  • „Acum nu avem guvern. E un guvern mort, pe care nu s-au hotărât nici PNL, nici USR – nici noi! – cum să-l îngropăm.”
  • „Eu nu cred că este nimeni atât de fraier în țara asta, cum crede doamna Dăncilă – sau poate doamna Dăncilă este -, să creadă că «uite, dom’le, PSD-ul are bani de pensii și salarii și vin ăia răi de la PNL și o să taie». Nu crede nimeni. Toată lumea a înțeles că este jale, nu mai au ăștia bani de salarii și pensii. Asta, cu salariile și pensiile, nu mai ține la nimeni. Au zis-o și la europarlamentare și și-au înjumătăți voturile. Omul de la țară, pensionarul, nu mai crede.”
  • „Am văzut în 2010 această soluție – tăierea salariilor – aplicată de domnul Băsescu. De nevoie, că nu a aplicat-o de plăcere Băsescu că a avut el așa o pasiune să taie pensii și salarii. Nu mai avea bani.”
Loading...