Vestea care „il ucide” pe Dragnea! Nicio sansa ca noul Cod Penal sa fie acceptat de CCR…

549

Judecatorii Curtii Constitutionale vor dezbate pe 17 septembrie sesizarile facute de PNL, USR, PMP si ICCJ impotriva modificarilor aduse Codului penal.

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, judecator raportor pentru Codul penal a fost desemnata fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu. Ea s-a facut remarcata prin pozitia intransigenta fata de asaltul PSD-ALDE la legislatia din domeniul justitiei, exprimata in opiniile separate la deciziile privind legile Justitiei si OUG 13. De altfel, Livia Stanciu a condus completul de 5 judecatori de la Inalta Curte care l-a condamnat pe Liviu Dragnea in 2016 la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul.

Si PNL, USR si PMP au sesizat, joi, CCR asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului Penal, sustinand ca peste 30 de articole sunt neconstitutionale, printre care si cel care referitor la abuzul in serviciu, cat si abrogarea articolului privind neglijenta in serviciu.(Continuarea , mai jos …)

Loading...

„Sesizarea pe care o adresam CCR va fi inregistrata astazi, asadar speram ca acest cod al protejarii infractorilor nu va deveni lege niciodata. Solicitam CCR sa trimita intrebarile preliminare care privesc statul de drept, care privesc aceasta valoare fundamentala a UE, sa puna aceste intrebari preliminare Curtii de Justitie a UE si apoi sa se aplece la sesizarea noastra de neconstitutionalitate a demersului PSD-ALDE. Aceasta sesizare este rodul muncii a PNL, USR si PMP. Impreuna am sesizat CCR. Ziua de ieri a fost o zi rusinoasa”, a afirmat Ioan Cupsa in Parlament.

Traian Băsescu, mesaj dur pentru români : „Oare când vor înţelege că degeaba le cresc salariile, pensiile şi ajutoarele sociale?”

Loading...