Veste foarte buna pentru toti Romanii care au telefon

1600

Oficialii de la Bruxelles au clarificat neintelegerile provocate de normele privind roamingul. Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a explicat ca, asa cum s-a aprobat, taxa de roaming va diparea complet din vara anului acesta. Pana atunci, operatorii de telefonie mobila pot oferi scutiri de minimum 90 de zile pe an. Unele companii au inceput deja sa aplice eliminarea taxei pentru convorbirile efectuate in strainatate, in tarile Uniunii Europene.

Loading...

Precizarile vin dupa ce o parte din presa europeana a scris ca taxa de roaming nu va fi eliminata, ci suspendata 90 de zile pe an, noteaza capital.ro.

Convorbirile telefonice sau SMS-urile in spatiul Uniunii Europene vor fi gratuite din acest an, daca se incadreaza in anumite limite. Persoanele care vor folosi serviciul roaming nu vor plati nimic pentru 30 de zile consecutive, iar pe parcursul unui an intreg, perioada de convorbiri fara taxa va fi de 90 de zile, potrivit unui proiect al Comisiei Europene.

 

Mai mult, daca firmele de telefonie suspecteaza ca un client abuzeaza de roaming, acesta poate fi taxat cu 4 centi pe minut, 1 cent pe SMS sau 0,85 de centi pe megabite.
Loading...