Varianta finala a listei de ministri din Guvernul Grindeanu , contine nume controversate.Va iesi din nou razboi cu presedintele Iohannis?

1476

grindeanu

Surse citate de Romania TV, post de televiziune foarte apropiat de PSD, au prezentat varianta finala a listei de ministri din Guvernul Grindeanu. Lista oficiala va fi cunoscuta marti, la Parlament.

Pe lista se afla si nume foarte controversate, care au deja probleme penale cu DNA, cum este cel al Liei Olguta Vasilescu.

Cine sunt ministrii din cabinetul Grindeanu:

Mihai Tudose – Ministerul Economiei
Cristian Socol sau Viorel Stefan – Ministerul de Finante
Marius Nica – Ministerul Fondurilor Europene
Georgian Pop – Ministerul Apararii
Gabriel Vlase – Ministerul de Interne
Florin Iordache – Ministerul de Justitie
Ministerul Agriculturii – Daniel Botanoiu
Sevil Shaidehh – Ministerul Dezvoltarii
Mihai Fifor – Ministerul Transporturilor
Dinu Cristina Elena sau Sorina Pintea – Ministerul Sanatatii
Olguta Vasilescu – Ministerul Muncii
Iulian Iancu – Ministerul Energiei
Mihnea Costoiu – Ministerul Educatiei
Ana Birchall – Ministerul delegat pentru Afaceri Europene
Florin Jianu – Ministerul pentru IMM-uri si Anteprenori
Doina Pana – Ministerul Apelor si Padurilor
Gabriel Petrea – Ministerul pentru Tineret si Sport

loading...

Daniel Constantin (ALDE) – Ministerul Mediului
Sorin Campeanu (ALDE) – Ministerul Comunicatiilor
Steluta Cataniciu (ALDE) – Ministerul delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor doua partide fiind ca in 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Executiv sa depuna juramantul.

Liviu Dragnea a mai anuntat ca marti, 3 ianuarie, la ora 10.30 vor fi sedinte de Birou Permanent, iar la ora 12.00 sedinte ale plenului atat la Senat cat si la Camera Deputatilor.

De asemenea, la ora 14.00, vor fi sedintele conducerilor PSD si ALDE pentru aprobarea componentei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o intalnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD si ALDE in care fiecare candidat la functia de ministru va avea o scurta prezentare.

In jurul orei 16.00 – 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului si programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

In cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile parlamentare, intre orele 8.00 si 14.00. La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare si votul de investitura al Guvernului.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a afirmat, la randul sau, ca intentioneaza ca, miercuri, la ora 21.00, sa convoace prima sedinta de Guvern, in care sa dea ordonanta de organizare a Cabinetului si proiectul de lege de abilitare a Guvernului sa emita ordonante in vacanta parlamentara.

loading...