Va fi GREVA GENERALA in iulie . Anuntul a fost facut astazi…

426
bani

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) anunta greva generala in iulie „ca urmare a refuzului Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile salariatilor din primariile si consiliile judetene”.

Ministerul Muncii a fost deja notificat cu privire la declansarea conflictului de munca, informeaza news.ro.

Sindicalistii din primarii si din consiliile locale afirma, intr-un comunicat, ca se considera „vadit discriminati” in raport cu salariatii din administratia centrala care, prin OUG privind salarizarea bugetarilor au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%.

loading...

Ei se considera „cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar” si afirma ca Guvernul a manifestat dezinteres major fata de problemele majore cu care se confrunta.

Angajatii membri ai FNSA anunta greva generala de o ora in 5 iulie, greva generala de o zi in 12 iulie si greva generala pe termen nelimitat incapand cu 19 iulie.

Sindicalistii cer acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanta, majorarea cu 25 % a salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala, precum si eliminarea in totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

loading...