Un text foarte bun, scris de un polițist : „Un politist pedofil…dar si o Politie ,,VIOLATA„…”

552
Ghita Cozma, un pilitist din Romania a postat un mesaj extrem de dur la adresa sistemului :

Iata textul integral , postat pe pagina lui de Facebook :

„Un politist pedofil…dar si o Politie ,,VIOLATA„

Loading...

Da, regretabil faptul ca un angajat al Politiei Romane este suspectat ca a savarsit niste fapte care oripileaza societatea, prin prisma repercusiunilor asupra copiilor, a familiilor acestora dar si asupra noastra, a tuturor celor care, indiferent daca suntem sau nu parinti, mai pastram un minim de moralitate in ceea ce priveste respectarea valorilor umane fundamentale. Dar acest incident nefericit, in care a fost implicat un angajat al MAI(nu pot sa-l numesc politist pentru ca asta este o palarie prea mare pentru multi din sistem , daca ne raportam la etimologia cuvantului ) a dat prilejul unei noi canonade mediatice, cu puternice implicatii in mentalul colectiv , asupra Politiei Romane.
Dar canonada aceasta a fost inceputa din interior. Vedem un asalt continuu care, data fiindu-i intinderea in timp, s-a transformat intr-un asediu asupra acestei institutii, in special prin deprofesionalizarea, voita sau nu, a corpului politienesc. S-a permis accesul unor indivizi nepregatiti, uneori chiar avand, anterior inrolarii, ocupatii indoielnice, la limita cu sfera penalului(contrabandisti, valutisti, etc)
De-asemenea mai avem horticultori, ingineri, chimisti, mecanici,e.t.c care brusc si-au descoperit sau le-a fost descoperita vocatia de aparatori ai legii si au primit o uniforma, un statut dar la pachet au venit si niste responsabilitati. Or, acestea din urma sunt o parte nedorita a cadoului primit de la Zeita Fortuna si nu prea stiu cum sa le gestioneze acest gen de ,,carieristi,,. Pentru ca suntem in aceasta tara, unde cu rampa potrivita, poti sa ajungi orice, in pofida ,,in sau nezestrei,, intelectuale, unii mai ajung si sefi, care sefi incearca sa-si formeze o echipa la fel de ,,competenta,,. Ce Academie, ce Scoala Militara, ce ani de naveta, nopti de invatat, vise si dorinte de faurit….? pentru ce bune toate acestea? …Pentru o legitimitate incipienta, zic eu, pentru a fi in stare sa intelegi mecanismele sociale, juridice, morale pe care le vei avea pe ,,masa de operatie,, in procesul muncii. 
Cantitatea calitatii si, daca vreti, calitatea cantitatii resursei umane in Politie…ambii indicatori sunt scazuti , ca tot ne plac analizele formei fara fond. Sper ca cei care avem respect fata de noi insine, de parintii nostri, de institutia si tara pe care am jurat sa o servim, de valorile sociale pe care trebuie sa le aparam, sa fim in final castigatori asupra slugilor minciunii, fatarniciei, teatrului, neprofesionalismului, servilismului, lingusirii,trandaviei. Pentru ca aceste slugi deocamdata stapanesc. Iar slugile nu stiu sa conduca, ci doar sa stapaneasca. Saraca Romanie, nu doar saraca Politie:…fanarioti…comunism…capitalism neocomunist. Rog pe cineva, nu stiu pe cine, ganditi strategii ca sa invingem asediul incompetentei asupra corpului politienesc. Nu mai violati aceasta institutie cu fel si fel de indivizi… pentru ca sentimentul de siguranta e la nivelul al doilea al piramidei lui Maslow, iar pentru a-l mentine in societate avem nevoie…de politisti, nu doar de angajati la Politie.”

Loading...