Un român, ținta unor atacuri rasiste și xenofobe în Marea Britanie : ”Slavă Domnului pentru Brexit! Slav nenorocit!”

233
român Facebook

Un român care intenționa să își facă rezervare pentru Revelion la un local de lux din Bangor, Țara Galilor, a fost ținta unor atacuri rasiste și xenofobe impardonabile făcute chiar de către unul din reprezentanții restaurantului.

Românul a întrebat, pe pagina de Facebook a restaurantului Hendre Hall, dacă pașaportul său va fi acceptat ca dovadă a faptului că este major, pentru a participa la petrecerea de Revelion, relatează Daily Post.

Tânărul român, care nu stăpânește limba engleză foarte bine, a încercat să se asigure dacă va fi acceptat, iar un angajat – James – i-a spus la finalul conversației: ”Slavă Domnului pentru Brexit! Toate cele bune, slav nenorocit!”

Loading...

Conversația a fost ulterior postată pe pagina restaurantului și mai multe persoane au reacționat, indignate fiind de atitudinea angajatului.

”Este absolut dezgustător. Ne gândeam să mergem în câteva săptămâni acolo, dar după ce am văzut acest lucru, cu siguranță că nu vom merge”, a scris pe Facebook un utilizator.

”Românii nu sunt slavi, pentru Dumnezeu, dacă tot sunteți xenofobi, cel puțin corectați-vă”, a scris altă persoană.

”Groaznic și complet inacceptabil. Dacă oferiți un serviciu comercial, nu puteți face discriminări pe baza rasei sau naționalității cuiva”, a comentat un altă persoană pe pagina de Facebook a Hendre Hall.

Hendre Hall și-a cerut în cele din urmă scuze pe pagina de Facebook pentru limbajul folosit. Reprezentantul restaurantului a spus că a crezut că are de-a face cu niște mesaje false.

Loading...