Un polițist le sufla fetelor răspunsurile corecte la proba teoretică în schimbul unor nopţi de AMOR: „Să nu fii sălbatic…”

1042

Tânjea după tinerele care dădeau examen pentru permis auto. Un polițist din Covasna le sufla fetelor răspunsurile corecte la proba teoretică în schimbul unor nopţi toride. Agentul principal Costel-Adrian Anton a fost trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

Poliţistul sufla răspunsurile corecte la examen contra sex
Foto: click.ro

Poliţistului iubăreţ i s-a înfundat, scrie adevarul.ro. Agentul principal Costel-Adrian Anton, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Covasna, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită și abuz în serviciu. Una din acuzațiile aduse de procurori e inedită: folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Pe scurt, procurorii susţin că Anton ar fi obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată.

În același dosar au mai fost trimise în judecată nouă persoane, pentru fapte de corupție: candidaţii ofereau sume cuprinse între 100 de lei și 1.000 de euro ca să promoveze examenele pentru permisul auto. Este vorba de comisarul Ilie – Cristian Filip, instructorii auto Gabor Koter și Laszlo Elemer Gal, și cinci candidați. Instructorii intermediau mita care ajungea la poliţişti, în cazul unor candidați care aveau dificultăți la examen. Banii de șpagă erau denumiți codificat, în discuțiile instructorilor auto, drept „români” sau „cartofi”.

Noapte petrecută acasă la agent

În timpul monitorizării, procurorii au descoperit că agentul Anton le făcea avansuri unor candidate. După ce o femeie a picat primul examen teoretic susţinut, poliţistul i-a cerut numărul de telefon, i-a repetat că este frumoasă şi sexy, invitând-o în oraş. Pe parcursul întâlnirii, cei doi au discutat despre examen, iar Anton ar fi asigurat-o că va promova. Cei doi s-au dus apoi acasă la Anton, care are un imobil în localitatea Reci, pentru restul nopții.

Loading...

Pe 18 aprilie 2016, tânăra s-a prezentat la examen, Anton s-a aşezat în spatele ei și i-a șoptit răspunsurile corecte la şase întrebări, astfel că femeia a promovat cu 22 de puncte. Procurorii au descoperit și alte două cazuri în care polițistul îşi arăta slăbicunea față de candidate. „Nu era interesat doar de traficarea atribuţiilor de serviciu în schimbul primirii unor sume de bani, ci era interesat şi de identificarea candidatelor care erau dispuse să întreţină relaţii sexuale cu el”, notează procurorii.

„Să nu fii sălbatic”

Pe una dintre candidate, Antona „agăţat-o” chiar în ziua în care aceasta dădea examenul pentru permis, categoria B. Superiorul lui, comisarul Filip, îl dojenea la telefon şi îi atrăgea atenţia să fie atent să nu fie măritate candidatele pe care le curta. „Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!…Ai văzut tu ieri, ţi-a plăcut şi nu ştiu ce şi… hai să-i fac un bine. (…) Am întrebat ca să nu dăm… cu alţii probleme şi… să vină vreun cuţit în tine sau vreo alică de puşcă!”, îi spunea comisarul. Atunci când a fost audiat, Anton a spus că doar conjunctura a făcut să le cunoască pe cele trei femei, în timp ce acestea susţineau examenul pentru obţinerea permisului de conducere, iar relaţiile cu acestea nu au avut nicio legătură cu faptul că ulterior tinerele au obţinut permisul de conducere. Aceste declaraţii veneau însă după ce iniţial poliţistul recunoscuse toate acuzaţiile aduse de procurori, inclusiv faptul că celor care îi dădeau bani sau tinerelor care acceptau să se culce cu el le şoptea răspunsurile corecte în timpul examenului. Ulterior s-a răzgândit şi şi-a schimbat declaraţia. Ba, mai mult: în cazul unei candidate, care a întreţinut relaţii intime cu el, Anton le-a spus procurorilor că în realitate aceasta ar fi profitat de el.

„Eşti şoferul lui peşte”

Pe 7 aprilie 2016, în timp ce completa fişa altui candidat, Anton a descoperit un plic cu bani în care erau 400 de lei. Ulterior i-a arătat următorului candidat plicul şi i-a spus: „Aveţi ceva pentru mine? Băgaţi…. Tre să trăim. Ce să-i faci, asta-i viaţa”. Întreaga scenă a fost filmată ambiental de anchetatori. În aceeaşi zi, agentul îl certa pe unul dintre candidaţi: „remorca, nu, ai plecat cu spatele, nu, ai întors, nu, cu faţa, nu…aia nu… eşti şoferul lui peşte”. Cu o altă ocazie, de asemenea filmată ambiental, Anton le explica unor tineri că, dacă vor pica proba, taxa de reexaminare este de 700 de lei, dar că: „Mai bine la băiatu…. Cu ceva! Na, mă, băieţii ăştia o pus câte 300… de căciulă… da puneţi… câte 250″, a fost preţul cerut de Anton.

 

Loading...