Un magazin românesc a fost INCENDIAT in Marea Britanie.Au spart geamul cu o cărămidă și au dat foc magazinului cu sticle incendiare…

696

Un magazin cu produse tradiționale românești din Norwich, estul Marii Britanii, a fost incendiat în noaptea de joi spre vineri de persoane necunoscute. Acestea au spart geamul cu o cărămidă și au dat foc magazinului, folosind cel mai probabil sticle incendiare. Deocamdată nu se cunosc exact cauzele atacului și nici cine sunt autorii acestuia dar se bănuiește că incendiul are legătură cu valul de atacuri xenofobe, inclusiv la adresa românilor, de după referendumul din Marea Britanie pentru Brexit,scrie ro.blastingnews.com.

magazin-romanesc-incendiat-in-norwich_779475

Eastern Daily Press scrie că o cărămidă a spart geamul The Village Shop de pe Magdalen Street în jurul orei 2:30 și imediat în interiorul magazinului a izbucnit un incendiu. Ușa a fost de asemenea spartă de aceleași persoane necunoscute. Magazinul e situat lână un restaurant, proprietarii acestuia fiind cei care au dat alarma și au încercat să-i trezească pe vecinii lor care locuiesc deasupra magazinului.

loading...

Maria, proprietara magazinului românesc le-a spus anchetatorilor că a auzit când a fost spart geamul dar deocamdată nu poate să-și dea seama cine ar fi vrut să le facă rău, mai ales că se înțelegeau foarte bine cu toată lumea. ”Poate că acest lucru s-a întâmplat pentru că e un magazin european ce vinde doar produse aduse din Europa de Est”, a spus aceasta sugerând că ar putea fi vorba de un atac xenofob.

Britanicii din Norwich și nu numai s-au mobilizat imediat și au deschis o pagină dedonații pentru familia ce trece acum printr-o grea încercare. Deși inițiatorul paginii își dorise să atingă pragul de 500 de lire, până vineri seară donaseră aproape 2.000 de oameni, suma strânsă depășind 22.000 de lire sterline, arătând astfel aprecierea de care s-a bucurat familia de români printre vecinii britanici. Dacă și dumneavoastră doriți să donați bani pentru ca românii noștri să poate să redeschidă magazinul o puteți face apăsând pe imaginea de mai jos.

Poliția britanică anchetează acum cauzele producerii incendiului, luând în calcul toate ipotezele, încercând să-i găsească pe cei care se fac vinovați de acest atac.

loading...