Un lider PSD ,da de gol minciunile lui Toader : „Comisia de la Venetia NU a cerut ordonanta de urgenta”

359

Fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, luni, ca nu a existat dialog in privinta unei OUG care modifica Legile Justitiei. Senatorul PSD a precizat ca actul normativ a fost adoptat rapid, desi Comisia de la Venetia a cerut doar clarificari, nu si o Ordonanta de urgenta.

„Domnul ministru a explicat dimineata actiunile acestui text. Ceea ce am reprosat cativa membrii ai Parlamentului a fost totusi lipsa de dialog pe acest proiect de act normativ. In comisia speciala s-a lucrat doi ani de zile pe aceste proiecte si cred ca daca era initiata o discutie cu membrii CSM in comisia speciala constituita, probabil nu era nevoie sa avem un text vineri si sa trecem in program astazi un alt text imbunatatit, cel putin la prima vedere. Trebuie sa explice initiatorul actiunile tuturor textelor. Nu cere Comisia de la Venetia OUG. Cere clarificari ca si, de altfel, partenerii de la Bruxelles”, a afirmat fostul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, luni la Parlament, citat de Mediafax.

Guvernul a adoptat, in sedinta de luni, ordonanta de urgenta care aduce modificari Legilor Justitiei, a anuntat ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Loading...

Ministrul Tudorel Toader, a prezentat, ulterior, prevederile OUG pe Legile justitiei care a fost adoptata de Guvern, precizand ca sunt schimbari in privinta detasarilor procurorilor, ca interviurile pentru procurorii-sefi vor fi transmise in direct, arhivate si vazute de oricine si ca ministrul poate sesiza Inspectia Judiciara.

Ordonanta de urgenta prevede si o serie de modificari in ceea ce priveste amanarea pensionarii anticipate a magistratilor. Daca varianta initiala a OUG prevedea amanarea pensionarilor anticipate pana pe 31 decembrie 2022, cea adoptata de Guvern luni prevede amanarea doar pana la finele anului 2019.

 

Nu mai are nicio ȘANSĂ! Un fost șef ANAF are PROBA-REGINĂ, care îl poate înfunda definitiv pe Liviu Dragnea:”Voi explica pe înțelesul tuturor…”

Loading...