Un LIDER european a ATACAT dur ROMÂNIA:„Este timpul să scuturăm Bruxelles-ul, să PROTEJĂM Europa!”

255

După ce Parlamentul European a activat articolul 7 din Tratat împotriva Ungariei, Guvernul de la Budapesta și-a intensificat atacurile la adresa oficialilor de la Bruxelles.

Ungurii au făcut și postat pe YouTube un videopclip în limba engleză în care îl acuză pe artizanul atacurilor împotriva Ungariei, europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt, că încurajează migrația. „Guvernul Ungariei nu va lăsa fără răspuns încălcarea comisă împotriva țării noastre în Raportul Sargentini. Dorim să clarificăm în fața publicului european că nu vrem să devenim o țară de imigranți. De aceea, guvernul a lansat acest videoclip pe internet ca răspuns la afronturile aduse țării noastre”, se arată într-un comunicat transmis Evenimentului Zilei de Guvernul de la Budapesta.

Videoclipul începe prin introducerea europarlamentarului belgian Guy Verhofstadt care declamă: „Avem nevoie de migrație!” „Verhofstadt susține mai multă migrație, în ciuda faptului că 1,8 milioane de migranți au intrat în Uniunea Europeană din 2015 și mai multe milioane doresc să vină”, se mai arată în videoclip. Autorii mai arată că Europa se confruntă cu multe alte probleme și că oficialii de la Bruxelles ar trebui scuturați pentru ca bătrânul continent să fie protejat. „De când a început criza, sute de oameni și-au pierdut viața în atacuri vicioase din întreaga Europă. Criminalitatea violentă este în creștere, iar Guy Verhofstadt dorește mai multă migrație. Este timpul să scuturăm Bruxelles-ul, să protejăm Europa!”, se arată în finalul videoclipului.(Continuarea , mai jos …)

Loading...

Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, este un critic nemilos și cu România. În recenta dezbatere din PE de la Strasbourg, acesta le-a recomandat autorităților de la București să evite să urmeze calea Ungariei și Poloniei și să respecte recomandările Comisiei de la Veneția.

„România are două probleme, corupția și serviciile secrete. Slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński. Vă dau un sfat. Nu mergeți pe calea proastă și nu urmați calea Ungariei și Poloniei. Urmați recomandările Comisiei de la Veneția, penru că lupta împotriva corupției trebuie întărită”, a declarat Verhofstadt în plenul PE.

Klaus Iohannis va efectua prima vizită de stat după 45 de ani în ţara în care se află cei mai mulţi români

Loading...