ULUITOR ! O boală nemiloasă a revenit în România după zeci de ani ! Medicii sunt SOCATI !

1733

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj Napoca au internat vineri un pacient suspect de Febră tifoidă. Adultul, o femeie din judeţul Cluj, s-a întors de curând din Thailanda.

Medicii clujeni au intrat în panică şi au luat măsuri urgente de siguranţă pentru întreg personalul care intră în contact cu bolnavul.

De asemenea, au securizat zona în care este internat pacientul. Pacientul a fost tratat imediat şi i s-au făcut mai multe analize. Aceste analize au fost deja trimise pentru confirmarea sau infirmarea virusului, către Institutul Cantacuzino, din capitală. Luni, cel mai devreme, vom avea o poziţie oficială.

loading...

Până atunci, pacientul este ţinut sub supraveghere. (Mihai Moisescu director executiv al DSP Cluj) Doar în anii ’70 a mai fost confirmat un caz de Febră tifoidă, la Cluj-Napoca. Pacienta suspectă de Febră tifoidă a fost, de curând, în Thailanda împreună cu un grup de turişti. Ceilalţi membri ai grupului au şi ei probleme de sănătate. Ei sunt angajaţi ai unei firme din Bucureşti şi au primit excursia în Thailanda drept recompensă din partea angajatorului.

Febra tifoidă este boală infecţioasă acută sistemică, determinată de Salmonella typhi, caracterizată prin febră continuă, stare tifică, splenomegalie şi tulburări digestive, anunţă radiocluj.

loading...