Ultraşii români de la Dinamo si Steaua s-au bătut în Franța ! 9 sunt deja arestati…

838

EURO 2016 stă sub semnul bătăilor provocate de huligani. Nici ultraşii români nu fac excepţie, dar au fost prinşi deja.

După ce liderul PCH, Elias Bucurică, a fost bătut serios de membri Peluza Sud Steaua în apropierea Parc des Princes, fanii dinamovişti s-au răzbunat asupra unui grup de stelişti pe care i-au atacat într-un bar din Paris. Scandalul provocat a alertat forţele de ordine, iar sursele ProSport indică faptul că mai mulţi suporteri români din cele două galerii au fost ridicaţi de poliţie.

Informaţia este confirmată de biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe: „Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni români. Şapte dintre cetăţenii români au fost ulterior puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii.Până în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris”, conform prosport.

Loading...

Unul dintre suporterii pentru care autorităţile franceze au decis măsurii reţinerii este Andrei Florescu, rugbist legitimat la CSA Steaua, sportiv care a mai fost implicat în trecut în bătăi între suporteri. Potrivit relatărilor de la faţa locului, Florescu ar fi cel care l-a lovit pe Elias Bucurică, sportivul fiind la rândul lui atacat de dinamovişti şi a scăpat doar după ce s-a refugiat într-un bar. Oficialii MAE susţin că până în acest moment niciun suporter român implicat în altercaţii nu a fost spitalizat în Paris. „Am vorbit cu managerul echipei de rugby. Echipa era în vacanţă. Într-adevăr, Florescu a fost la Paris şi a fost reţinut 24 de ore la secţia de poliţie. În seara asta se întoarce în ţară, iar mâine dimineaţă l-am convocat la club. Cu siguranţă, îi vom denunţa unilateral contractul de muncă. Există o clauză clară referitoare la prejudicii de imagine. El e un pilier bun, dar e temperamental. Îmi pare rău pentru această situaţie”, a spus George Boroi, comandatul CSA, conform sursei citate.

Loading...