UE confirmă faptul că Dăncilă și Teodorovici AU MINȚIT. Economia României în colaps

482

Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni, potrivit Eurostat, cu toate că Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici aunțau că economia României duduie și că popilația trăiește mult mai bine de când a luat PSD guvernarea.

Eurostat anunță că, în cazul  României, este cea mai rapidă depreciere înregistrata în raport cu statele UE.  În primele nouă luni, deficitul comercial al României  a crescut la 7,9 miliarde de euro în relația cu UE, de la 6,5 miliarde euro în ianuarie – septembrie 2018, iar cu restul țărilor din lume deficitul a ajuns la 4,3 miliarde euro, de la 3,7 miliarde anul trecut .De asemenea, zona euro a înregistrat un surplus comercial de 18,7 miliarde euro în relația cu restul lumii, în septembrie, în creștere de la 12,6 miliarde euro în septembrie 2018.

Loading...

În același timp, datele Institutului Naţional de Statistică arată că creşterea economiei a încetinit în trimestrul al treilea al acestui an la 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce pe primele două luni ale anului avansul PIB-ului a fost de doar 4%, potrivit romania.europalibera.org

Cîțu a precizat că ceea ce găsit la ministerul finanțelor depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale.

„Am stat și m-am uitat sa văd care e situația datelor reale. Ca o concluzie: cam tot ce am găsit a depășit cele mai pesimiste așteptări ale mele. Am aflat că situația reală nu era cunoscută sau anticipată nici de partenerii noștri internaționali. România în ultimii 3 ani a fost condusă după 2 bugete. A fost un buget, cel prezentat în Parlament, și un al doilea care avea toate informațiile reale, petnru finațarea baronilor locali. Metodă folosită de Al Capone, de a avea un registru pentru Fisc și unul pentru el”, a precizat acesta.

Loading...