Traian Băsescu reacţioneaza la ameninţările „mincinoase” ale lui Vladimir Putin! Iohannis il aproba…

4832

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat, pe Facebook, la ameninţările „mincinoase” ale liderului Vladimir Putin. Aceasta consideră că declaraţia preşedintelui Rusiei „îl coboară la nivelul de simplu propagandist” şi că mesajul lui este pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi, potrivit Romaniatv.net.

Vladimir Putin este un lider de care trebuie să ţii cont. Din păcate pentru prestigiul său, pe 27 mai, la Atena, a făcut o declaraţie care il coboară la nivelul de simplu propagandist, afirmând, citez, „Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin, adaugand ca „in aceeasi situatie se afla si Polonia”. Categoric este un mesaj pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi. Oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea ţării în NATO.

Loading...

Faptul că pe teritoriul României şi Poloniei se dezvoltă un sistem defensiv de apărare antirachetă pentru cele două ţări şi pentru spaţiul european nu este decât o reacţie de răspuns, o reacţie de apărare, o reacţie de descurajare a agresivităţii posibile a Federaţiei Ruse. Oare de ce o fi ţinut Vladimir Putin să coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor?„, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

În finalul mesajului, Băsescu se întreabă de ce Klaus Iohannis, Dacian Cioloş şi ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, nu au nicio reacţie la „ameninţările mincinoase ale lui Vladimir Putin”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, că retorica Rusiei la adresa României şi a NATO, după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu „face parte din strategia de comunicare elaborată în Rusia şi care are o anumita tendinţă de a arăta că lucrurile sunt îndreptate împotriva Rusiei”.

Faptul că acum există o retorică rusească ce acuză NATO, România pentru inaugurarea facilității de la Deveselu face parte din strategia de comunicare elaborată în Rusia și care are o anumită tendință de a arăta că lucrurile sunt îndreptate împotriva Rusiei. Scutul din care face parte Deveselu nu e o structură îndreptată împotriva Rusiei, lucru pe care l-am mai spus și îl vom spune în continuare din simplul motiv că așa este„, a declarat Klaus Iohannis.

 

Loading...