Traian Băsescu :”Numai naivii pot exclude un atentat în România”

487

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, la România TV, despre tragedia care a lovit oraşul Nisa din Franţa, acolo unde un camion a intrat în mulțimea adunată pentru a urmări focul de artificii cu ocazia Zilei Naționale. Fostul şef de stat trage un semnal de alarmă şi spune că atentate teroriste vor mai fi în Europa, adăugând că „numai naivii pot exclude un atentat în România”.

O nouă dramă în Europa, în Franţa şi nu pentru că Franţa ar fi mai slabă din punctul de vedere al capacităţii de a proteja cetăţenii de acte teroriste, ci pentru că Franţa este o ţintă-simbol pentru toată Europa. Ar trebui să simţim că ce s-a întâmplat la Nisa, ca şi ce s-a întâmplat la Paris, s-a întâmplat în România. Ăsta ar trebui să ne fie feeling-ul, pentru că, de fapt, teroriştii ne lovesc pe toţi, lovind Franţa. Ca dovadă, dacă vreţi mai pragmatic, uitaţi-vă că şi români sunt răniţi în atentatul din această noapte, cum au fost şi în cel de la Paris„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

loading...

Fostul preşedinte spune că atentatul nu Franţa nu s-a produs din cauza „relaxării” forţelor de securitate, după Campionatul European de Fotbal. Mai mult, atrage oficialul atenţia, Europa va mai fi lovită de atentate teroriste, dar nu ştim când şi unde.

Orice serviciu de informaţii îşi dă seama că după un eveniment cum a fost campionatul european de fotbal, teroriştii îşi imaginează că pot lovi şi au reuşit, dar nu cred că a fost o relaxare a forţelor de securitate ale Franţei. Pur şi simplu, se întâmplă ceea ce noi toţi spunem de la declanşarea acestui val de atentate, că atentate vor mai fi şi vă pot spune acum că vor mai fi şi altele, nu ştim când şi unde. Să ucizi oameni poţi folosi tot soiul de mijloace. Cui i-ar fi dat prin cap că un terorist ia un camion de 20 de tone şi intră cu el în mulţime?„, a precizat Băsescu.

Fostul şef de stat consideră că autorităţile trebuie să renunţe la sloganul „să fim corecţi din punct de vedere politic” şi subliniază că „teroriştii se recrutează dintre cei de cultură islamistă”.

Dacă în casă la ei se menţine cultura islamistă, în această cultură este un teren în care cu uşurinţă se recrutează oamenii pentru acte teroriste. Cred că va trebui acordată atenţie şi aici, pentru că mulţi spun „să distrugem statul islamic”. Da, îl putem distruge în 2-3 ani, dar ei vor deveni islamiştii migranţi în Europa, o diasporă a statului islamic în Europa şi vor continua să acţioneze.

loading...