Tensiune în PSD. Viorica Dăncilă se joacă cu Toader: „Eu sunt foarte răbdătoare…”

268

Premierul Viorica Dăncilă a dat semne că nu se grăbește cu adoptarea modificărilor la codurile penale, în ciuda apelurilor repetate și insistente din PSD privind urgența punerii în acord a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală cu acele modificări adoptate în Parlament și care fie au trecut de filtrul constituțional, fie se prezumă a fi constituționale din moment ce nu au fost atacate la CCR.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus la Antena 3, la finalul anului trecut, că Guvernul trebuie să adopte „cât mai repede” OUG pe Codurile Penale și i-a transmis ministrului Justiției, Tudorel Toader, că apelul său „nu e o glumă”.

  • „Cat mai repede trebuie sa intre in vigoare codurile penale. Eu cred ca domnul Toader, intr-o perioada rezonabila, trebuie sa le prezinte premierului pentru a fi adoptate prin OUG, pentru ca balciul asta in care atacam intr-una la CCR nu poate continua. E o legislatie foarte importanta (…) Am suficienta apreciere pentru ministrul Justitiei, dar intervine un moment in care lipsa de decizie nu mai poate fi compensata. Nu sunt mofturi, nu se dau coduri pentru mine. Din ce am aflat, din ce în ce mai multi oameni inteleg ca toata aceasta poveste e o minciuna. Ca sa extinda blocajul, spun ca mai facem un dosar si cu aia, si cu aia, toate sunt pentru Dragnea. Nu putem bloca reformarea sistemului, aducerea dreptului la un proces liber la un nivel minim acceptabil. Nu e o gluma, sper ca ministrul sa inteleaga”, a spus Dragnea.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă, s-a declarat răbdătoare cu ministrul Justiției pe subiectul OUG pe odurile Penale, într-o discuție informală cu jurnaliștii, la Palatul Victoria. (Continuarea , mai jos …)

Loading...

Dăncilă a spus că nici măcar nu a discutat cu Toader despre un calendar privind adoptarea ordonanței de urgență. „Nu am stabilit când adoptăm OUG”, le-a spus premierul jurnaliștilor.

Șefa Guvernului a lăsat să se înțeleagă, fără să o spună explicit, că Ministerul Justiției ar avea deja un prim draft elaborat, însă proiectul nu este gata.

Întrebată când așteaptă de la Tudorel Toader un proiect final de OUG pe Codurile Penale, premierul le-a spus jurnaliștilor: „Eu sunt foarte răbdătoare”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a anunțat până în prezent care este stadiul proiectului.

„Toate lucrurile au un termen şi dacă nu e fix, e rezonabil. În funcţie de analiză”, a spus acesta, despre OUG, pe 10 decembrie, după ce CExN al PSD a votat să îi ceară Guvernului adoptarea actului normativ.

 

Cum ar putea fi votați ,posibilii candidați la alegerile prezidențiale, în fiecare regiune

Loading...