Te epilezi cu lama ? SIGUR nu ştiai că trebuie să faci ASTA după…

764

Aparatul de ras este o metodă rapidă şi la îndemână pentru îndepărtarea părului nedorit, însă are numeroase dezavantaje.

Pentru a te bucura de o piele fină, chiar dacă nu ai timp să ajungi la salon pentru epilare, respectă câteva trucuri care te vor ajuta să obţii rezultate impecabile,potrivit feminis.ro.

Dacă vrei să eviţi iritaţiile şi tăieturile inestetice apărute în urma epilării cu lama, trebuie să ai în vedere câteva aspecte esenţiale.

1. Evită presiunea

Dacă simţi că trebuie să aplici mai multă presiune pentru a îndepărta părul nedorit, înseamnă că e timpul să schimbi aparatul de ras. Jody Levine, dermatolog, recomandă să treci cu aparatul de ras o singură dată peste fiecare zonă, fără să aplici presiune, fiindcă altfel pot apărea leziuni la nivelul pielii. Presiunea suplimentară generează tăieturi şi iritaţii la nivelul pielii.

loading...

2. Exfoliază înainte

Încearcă să exfoliezi zona care urmează să fie epilată cu o zi înainte, pentru a obţine rezultate impecabile. Masează-ţi picioarele folosind o mănuşă specială sau un gel pentru exfoliere, începând cu zona gleznelor şi urcă, efectuând mişcări circulare, pentru a scăpa de uleiurile de la suprafaţa pielii şi de celulele moarte. Acest procedeu permite aparatului de ras să se apropie cât mai mult de baza firului de păr.

3. Înmoaie pielea în prealabil

Ajută-ţi porii să se deschidă stând câteva minute în apă călduţă înainte de a te epila. Firul de păr va fi hidratat şi curăţat, astfel că va fi mai uşor de îndepărtat.

4. Hidratează-te imediat

Cel mai bine este să aplici o cremă hidratantă imediat după epilare, cât timp pielea este încă umedă. Pe lângă faptul că pielea ta va fi catifelată, dermatologul susţine că va trebui să te epilezi mai rar.

5. Apa rece este cel mai bun prieten al tău

Dacă ai reuşit să te pricopseşti cu o tăietură, o poţi rezolva imediat cu apă rece. Poţi, la fel de bine, pentru a-ţi calma pielea după epilare, să foloseşti cuburi de gheaţă.

 

loading...