Taxă de poluare pentru centralele de apartament. Cât este de mare şi de când intră în vigoare…

5484

Ministerul Energiei intenţionează să introducă o taxă nouă de poluare pentru centralele de apartament.

„Introducerea în legislaţie a unor prevederi privind plata unei taxe de poluare pentru deţinătorii de surse de încălzire poluante, nesigure şi neeficiente, conform principiului „poluatorul plăteşte”, taxă ce poate fi aplicată pe volumul de gaz natural furnizat; astfel de taxe trebuie să urmărească evitarea discriminării consumatorilor”, se arată în documentul guvernamental.

loading...

Conform unui studiu RADET, pentru o temperatură interioară de 20 de grade, la un apartament de două camere (consum 6,2 Gcal/an), în sistem centralizat, preţul subvenţionat pentru populaţie este de 164,40 lei/Gcal, iar pentru cei care au centrală termică de apartament este de 355,74 lei/Gcal. Pentru un apartament de trei camere (consum 8,22 Gcal/an), pentru cei care au centrală termică de apartament, preţul este de 355,74 lei/Gcal, iar pentru un apartament de patru camere (la un consum de 10,52 Gcal/an) preţul este de 290,30 lei/Gcal, scrie capital.ro. 

Ministerul Energiei a lansat spre consultare publică, în mandatul Guvernului anterior, rapoartele sesiunilor de lucru din cadrul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050.

 

loading...