Tânărul care și-a cumpărat mașină de un sfert de milion de euro, s-a îmbolnăvit de …filozofie

936

Bozo

 

Voi la ce vă gândiți când mergeți seara acasă cu Matizul sau Loganul? Ne dați voi să ghicim? Probabil la întreținere, la rate, la ce puteți da copiilor de mâncare, poate îndrăzniți chiar la sex. Acum ghiciți voi la ce se gândește Bozo? Pariem că nu.

loading...

Bozo ne demonstrează cât de scumpe pot fi lucrurile inutile
Pentru că mamițica Rovana i-a luat lui Răzvănel Plumb mașină de UN SFERT DE MILION. De ce? Ca să se mire proștii ca noi , ete de-aia! Am zis bine, doamna Rovana?
Când ai mașină de 250.000 la 20 și ceva de ani, toate problemele omul de rând devin mult prea vulgare pentru fundulețul tău prețios care merge cu sfertul de milion sub el prin oraș. Să fim serioși! Pe voi nu v-ar scârbi săracii, dacă ați avea așa o mașină? Câh!
Să ne gândim puțin: de ce ai da 250.000 de euro pe o mașină? Ai putea să-ți iei fix aceeași mașină, doar că cu un motor ceva mai mic, pe de trei ori mai puțini bani. Dar nu, Bozolaș a vrut motor de Formula 1. E drept, Bozolică merge numai prin oraș cu hardughia, dar important e nu să aibă vreo utilitate, ci să dai cât mai mult pe ea. Și Bozoleț a dat. Mă rog, a dat maică-sa, că din ”ăăăă… carne” (așa cum încerca Bozonache să explice, când a fost întrebat ce afaceri are) nu s-a făcut încă avere.
Din politică, însă, s-a făcut! Oho, și-ncă cum!
Statusurile lui Bozo dansează pe granița fină, ba chiar inexistentă, dintre penibil și ridicol
Dar să revenim la fiul doamnei care s-a căpătuit din politică. Pentru că nu are grija zilei de mâine și nici nu se plânge prietenilor că-i consumă mașina prea mult, Bozo a dat-o pe filozofie. Statusurile lui ating existențialismul și monismul în egală măsură, orice (ne scuzați!) rahat este analizat de filozoful noii generații din punct de vedere axiologic, apoi epistemologic, apoi gnoseologic, că deh, are bani de toate trei.
”Zwischen uns sei Wahrheit”, urlă Bozo din rărunchi, apoi scrie din suflet: ”Femeile sunt ființe minunate care aduc echilibrul printre noi bărbații. Voi sunteți atât factorul care dă continuitate umanității cât și temelia principiului de familie”. Bozo e filozof fix așa, fără virgule, că gândește prea mult și prea original ca să se împiedice în prostioare precum semnele de punctuație. Ce-i drept, admirația lui pentru femei e îndreptățită. Păi, fără femeia care l-a născut și i-a luat Merțan, Bozo are acum nimeni în drum. Și mai mult ca sigur n-o ardea liric pe media socială.
Merțanul a fost doar primul pas, lui Bozo urmează să i se cumpere o întreagă facultate!
În continuare, Bozonelu abordează curajos subiecte fierbinți precum sărbătorile, monarhia sau libertatea de exprimare. O face cu siguranța de sine a omului pe care mămica l-a umplut de bani și fițe, dar cu irelevanța celui pe care nu-l dau cărțile citite afară din casă.
Dar hei, Bozo, nu lăsa răutățile astea să te descurajeze! Dacă mami a fost în stare să-ți ia mașină de 250.000, cu siguranță își permite (cu puțin noroc chiar pe bani mai puțini) să-ți cumpere, să zicem, o facultate. Poate chiar Facultatea de Filozofie. Și când o să fii decan la Filozofie, băi, tată, o să te asculte toți pârliții ăia de tineri cu carte, și-o să-ți dea like, love și share, și-o să-ți ridice statui cu tine călare pe Mercedes în fața parcurilor, și-o să se drogheze cu mirosul eșapamentului de la mașina ta de student valoros.
Bravo, Bozo! Carnea e mândră de tine.

loading...